Компании

все компании

Huarong очікує великих збитків через волатильність і кризу в секторі нерухомості

17 серпня 2022 року, 13:43
China Huarong Asset Management Co., найбільша в Китаї компанія, що займається управлінням портфелями "поганих" кредитів, прогнозує значні чисті збитки за підсумками першого півріччя через волатильність на ринку, макроекономічний тиск і кризу в секторі нерухомості країни.

Згідно з прогнозом компанії, її чистий збиток у січні-червні становив 18,88 млрд юанів ($2,78 млрд) порівняно з чистим прибутком у 158 млн юанів роком раніше.

"Компанія визнала збитки від знецінення кредитів у поточному періоді, які значно збільшились у порівнянні з минулим роком", - йдеться у повідомленні Huarong. Компанія додала також, що робить низку контрзаходів, включаючи "залучення значних ресурсів акціонерів" та "відновлення ризикових активів для створення нових драйверів зростання прибутку".

Крім того, China Huarong повідомила, що продає 76,79% частку в Huarong Trust фонду China Trust Protection Fund за 6,15 млрд юанів. Huarong відіграє значну роль фінансової системі КНР.

Компанія, створена в 1999 році після азіатської фінансової кризи, входить до групи фірм, які займаються управлінням активами, які допомагають китайським комерційним банкам позбуватися прострочених кредитів. Минулого року китайський уряд надав компанії $6,5 млрд на реструктуризацію. Котирування акцій Huarong падають на 16% у ході торгів у Гонконгу у середу.




Просмотров: 333
Другие новости