Компании

все компании

У поїздах "Інтерсіті" може з'явитися інтернет від StarLink

14 серпня 2022 року, 16:34
Найближчим часом на швидкісних поїздах категорії "Інтерсіті" можуть з'явитися супутникові термінали StarLink для надання послуг доступу до інтернету, повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко (фракція "Слуга Народу").

"Дещо потрібно буде доопрацювати інженерам з інтеграції супутникових антен на даху поїзда, але це вже технічні рішення. Звертаю увагу, що для реалізації цього рішення вже не потрібна наземна телекомунікаційна інфраструктура вздовж залізничних колій", - написав він у своєму телеграм-каналі.

За словами Федієнка, ще кілька років тому технічна реалізація таких рішень була неможлива. "А рішення, які раніше працювали на цих поїздах, приймають мережі CDMA, не відповідали жодним параметрам якості доступу до мережі "Інтернет" і, на мій погляд, вони більше не працювали, ніж працювали, а потрібні були для виведення грошей", - підкреслив він.

Як повідомлялося, у листопаді 2020 року мобільний оператор "Vodafone Україна" запустив пілотний проект покриття залізничної мережі від міжнародного аеропорту "Бориспіль" до Києва та прорахував кейс із запуску повноцінного покриття всієї залізниці.

За словами генерального директора "Vodafone Україна" Ольги Устінової, покриття мобільним зв'язком залізничного газу збиткове для операторів.




Просмотров: 494
Другие новости