Компании

все компании

Завод "байракторів" в Україні можуть побудувати за кілька місяців - прогноз

9 серпня 2022 року, 18:16
Будівництво в Україні заводу з виробництва ударних оперативно-тактичних безпілотників Bayraktar може тривати кілька місяців, а запустять його 2023 року, прогнозує посол України в Туреччині Василь Боднар.

"Звичайно, є деякі нюанси, пов'язані із завезенням певного обладнання та вибором компанії для будівництва, але це технічні деталі. Думаю, найближчого місяця ми побачимо певний прогрес у цьому питанні…

Саме будівництво може зайняти кілька місяців, а запуск заводу (може відбутися – ІФ-У) у 2023 році, можливо, наприкінці", – сказав він в ефірі національного телемарафону #UA разом у понеділок. Боднар нагадав, що під час візиту президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана до України 3 лютого було підписано відповідну угоду, а півтора тижні тому Кабінет Міністрів України затвердив її та передав на ратифікацію до Верховної Ради.

"Паралельно власник компанії Baykar Makina прибрів земельну ділянку і зробив проект самого заводу, а також створив відповідну українську компанію, яку зареєстрував. Мені здається, що, незважаючи на процес ратифікації, компанія вже починає підготовчі роботи для того, щоб почати будівництво цього заводу" – додав посол.




Просмотров: 443
Другие новости