Компании

все компании

Курс долара США зміцнюється по відношенню до основних валют

5 серпня 2022 року, 14:15

Курс долара США зміцнюється по відношенню до основних валют під час торгів у п'ятницю, трейдери чекають на публікацію ключових статистичних даних з американського ринку праці.

Індекс, що розраховується ICE, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), зростає в ході торгів на 0,16%. Більш широкий індикатор WSJ Dollar Index збільшується на 0,12%.

Пара євро/долар на 8:50 МСК торгується на рівні $1,0236 порівняно з $1,0247 на закриття ринку у четвер.

Вартість фунта становить $1,2142 проти $1,2159 на закриття попередньої сесії.

У парі з ієною курс американської валюти становить 133,34 єни проти 132,94 єни напередодні.

Міністерство праці США опублікує дані про безробіття за липень пізніше у п'ятницю. Опитані Trading Economics аналітики прогнозують, що рівень безробіття в країні залишився на рівні 3,6%, а кількість робочих місць в американській економіці (без урахування сільськогосподарського сектора) зросла минулого місяця на 250 тис. після зростання на 372 тис. у червні.

Ці дані можуть вплинути на політику Федеральної резервної системи (ФРС), яка намагається вирішити непросте завдання - уповільнити рекордну за 40 років інфляцію, не викликавши при цьому рецесії США.

Долар почав дешевшати в середині липня на тлі розмов про те, що ФРС, ймовірно, підвищуватиме процентні ставки менш активними темпами в найближчі місяці, щоб уникнути рецесії. Тим часом американська нацвалюта відіграла частину втрат після того, як низка представників керівництва ФРС мілила подібні побоювання, висловивши рішучість продовжувати посилювати монетарну політику, поки інфляція не сповільниться, пише Trading Economics.

Напередодні Банк Англії вирішив підвищити базову процентну ставку до 1,75% з 1,25% річних, рекордними темпами з 1995 року.


теги: курс, долар



Просмотров: 285
Другие новости