Компании

все компании

НКЦПФР позбавила асоціацію "Українські фондові торговці" статусу СРО

24 липня 2022 року, 13:13
Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) схвалила низку рішень, що позбавляють асоціацію "Українські фондові торговці" (АУФТ, Дніпро) статусу саморегулівної організації (СРО) через недотримання вимог щодо ведення діяльності на ринках капіталу.

"Звертаємо увагу, що ліцензіати, які є членами АУФТ, які не входять до складу інших СРО, мають протягом трьох місяців стати членом іншої СРО за відповідним видом діяльності", - йдеться у повідомленні регулятора у п'ятницю.

Відповідно до нього, скасовано свідоцтво СРО щодо таких видів діяльності: торгівля цінними паперами та депозитарна діяльність.
"Підставою для анулювання стало не приведення Асоціацією своєї діяльності та внутрішніх документів у відповідність до вимог оновленого Положення про об'єднання професійних учасників фондового ринку", – зазначила НКЦПФР.

Крім того, анульовано реєстрацію об'єднання професійних учасників фондового ринку та скасовано відповідне свідоцтво про реєстрацію.
АУФТ набула статусу СРО у травні 2009 року. На кінець 2019 року її членами, за даними на сайті регулятора, було 147 компаній.

Крім неї у реєстрі СРО НКЦПФР ще три асоціації: Українська асоціація інвестбізнесу (УАІБ), Професійна асоціація учасників ринків капіталу та деривативів (ПАРД) та Асоціація з управління фінансами та інвестиціями.

ПАРД об'єднує учасників ринку з тими самими видами діяльності, як і АУФТ. На середину 2019 року її учасниками було 180 компаній.




Просмотров: 330
Другие новости