Компании

все компании

Рада ЄС виділить новий транш у розмірі 500 млн євро на військову допомогу Україні

22 липня 2022 року, 17:01
Рада Європейського союзу схвалила раніше ухвалене політичне рішення виділити Україні новий транш у розмірі EUR500 млн із Європейського фонду миру на посилення підтримки Збройних сил України для захисту території країни від російської агресії.

Відповідне рішення ухвалено у п'ятницю у Брюсселі, повідомляє Рада ЄС. "Сьогодні Рада схвалила два заходи допомоги в рамках Європейського фонду миру (EФМ), спрямовані на посилення підтримки ЄС можливостей та стійкості Збройних сил України для захисту територіальної цілісності та суверенітету країни, а також захисту цивільного населення від російської військової агресії, що триває.

Завдяки 5-му. траншу у розмірі EUR500 млн, мобілізованому сьогодні, вклад ЄС у рамках EPF для України тепер складе EUR2,5 млрд", - наголошується в прес-релізі. Коментуючи рішення, Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель сказав: "ЄС, як і раніше, зосереджений і непохитно підтримує Україну в її боротьбі за свободу і незалежність. Україні потрібно більше зброї, ми її надамо. У цьому контексті держави-члени ЄС погодився мобілізувати 5-й транш військової допомоги у розмірі EUR500 млн, що у сумі становить EUR2,5 млрд військової техніки для Збройних сил України".

У прес-релізі деталізується, що відповідно до поточних пріоритетів, заявлених урядом України, та наданої досі підтримкою, заходи допомоги включають EUR490 млн військову техніку, призначену для нанесення смертоносної сили в оборонних цілях, та EUR10 млн, призначених для покриття постачання обладнання та на витратні матеріали, такі як засоби індивідуального захисту, аптечки та паливо.

По материалам: https://open4business.com.ua





Просмотров: 397
Другие новости