Компании

все компании

Компанія Henley & Partners представила результати Індексу паспортів на третій квартал 2022 року

19 липня 2022 року, 14:44
Компанія Henley & Partners представила результати Індексу паспортів на третій квартал 2022 року, що ґрунтуються на даних Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA). Виявилося, що власники паспортів-лідерів рейтингу з найбільшим безвізовим доступом неохоче користуються цією свободою.

Японія посідає перше місце в Індексі за кількістю безвізових напрямків (або з візою після прибуття), відкритих для власників паспортів цієї країни – 193. Сінгапур і Південна Корея посіли друге місце з результатом 192 безвізових напрямків.

Незважаючи на безпрецедентну кількість безвізових можливостей для власників цих паспортів за всю 17-річну історію Індексу, міжнародний пасажирський попит в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні досяг лише 17% від допандемійного рівня (у пандемію був нижчий за 10%), згідно з останньою статистикою IATA. Ця цифра відстає від глобальної тенденції – Європа та Північна Америка відновилися приблизно до 60% допандемійного рівня.

Головний економіст IATA Марі Оуенс Томсен пояснює, що «пасажиропотік має досягти 83% від допандемійного рівня у 2022 році. А у 2023-2024 роках на багатьох ринках трафік має досягти чи перевищити рівень до пандемії».

Держави-члени Європейського союзу (ЄС) переважають у першій десятці рейтингу – Німеччина та Іспанія посідають спільне 3 місце з доступом до 190 напрямків без віз. Афганістан залишається на останньому місці (112), а його громадяни мають безвізовий доступ до 27 країн світу.
Український паспорт перемістився з 34-го на 35-те місце в Індексі паспортів Henley через зміни в позиціях інших країн. За звітний період країна уклала договір про отримання візи після прибуття з Бурунді. Власники паспорта України можуть переміщатися без візи або з візою після прибуття 144 країнами світу.

Власники російських паспортів на практиці відрізані від решти світу більше, ніж будь-коли – через труднощі в отриманні віз та закриття повітряного простору ЄС, Австралії, Канади, Японії, Нової Зеландії, США та Великобританії. Тому росіяни зазнають труднощів з подорожами на цих напрямках. Стамбул та Дубай стали для них центральними транзитними пунктами для переміщень світом. Теоретично позиція російського паспорта майже не змінилася – він посідає 50-е місце в рейтингу з безвізовим доступом до 119 країн світу. За минулий період Росія уклала безвізові угоди з Албанією, Белізом та Бурунді.



 
Літній хаос в аеропортах світу
 У США, Великій Британії та Європі вирують страйки профспілок авіакомпаній, які призводять до скасування тисячі рейсів та скупчення людей в аеропортах. Керівництво аеропорту Хітроу в Лондоні закликало авіакомпанії припинити продаж квитків на літні місяці для відновлення авіаперевезень.
Кріс Дікс, керівник відділу розвитку бізнесу компанії VFS Global, зазначив, що обсяг заявок на отримання віз у період з січня по травень 2022 року зріс більш ніж на 100% порівняно з тим же періодом минулого року: «Галузь нині переживає пік «реваншистських» подорожей, як помсту за пандемію».

Можливості паспортного портфеля
Генеральний директор Henley & Partners Йорг Штеффен зазначає, що «під час переламних моментів історії, пандемії, воєн, програми отримання посвідки на проживання та громадянства знову опиняються в центрі уваги заможних, глобально мислячих підприємців та інвесторів. Ці люди шукають рішення для збереження багатства та забезпечення безпеки для своїх сімей у неспокійні часи. Для урядів багатьох країн це також ефективний інструмент соціального та економічного розвитку. Ми спостерігаємо зростання запитів на 55% порівняно з попереднім кварталом, що також став рекордним для компанії. Наразі ми реєструємо основний попит від громадян Індії, США, Великобританії, Росії та, вперше у першій десятці – України».

___________________


Компанія Henley & Partners – міжнародний лідер у сфері планування місця проживання для приватних клієнтів та їхніх сімей. Компанія також виступає як радник урядів різних країн під час розробки та впровадження програм громадянства або посвідки на проживання через інвестиції. Компанія Henley & Partners залучила понад 10 мільярдів доларів США в економіки країн по всьому світу через різні інвестиційні програми. Офіси компанії розташовані більш ніж у 35 країнах світу, у тому числі у Великій Британії, Швейцарії, Мальті, Кіпрі, Португалії, Федерації Сент-Кітс і Невіс, Антигуа та Барбуді.

Контакты для прессы:
Кулешова Полина
pr@henleyglobal.com
+44 784 837 8619

Подписывайтесь на неофициальный канал компании Henley & Partners в Telegram @globalpass.

ru.henleyglobal.com




Просмотров: 302
Другие новости