Компании

все компании

ОБСЕ распространяет просветительские материалы, чтобы помочь украинцам минимизировать риски от химических угроз

20 квітня 2022 року, 11:29

Координатор проектів ОБСЄ в Україні опублікував зібрання інформаційних листівок та публікацій з хімічної безпеки, щоб допомогти людям краще дбати про свою захищеність в умовах бойових дій, що продовжуються.

«Військові кампанії на території України, держави з високим рівнем промислового  розвитку, несуть з собою серйозні ризики інцидентів з викидами токсичних речовин, які становлять загрозу людям та довкіллю. Перебої в роботі підприємств, навмисні або випадкові влучання по промислових об’єктах в ході боїв або внаслідок авіаційних чи ракетних ударів – ці фактори суттєво збільшують ризики в сфері хімічної безпеки,» - відзначив Посол Генрік Вілладсен, Координатор проектів ОБСЄ в Україні.

За оцінкою, проведеною Державно службою з надзвичайних ситуацій у 2018 році, по всій країні розташовано 655 об’єктів, на яких зберігається понад 216,000 тон небезпечних речовин. Дослідження впливу бойових дій на Донбасі, проведене за підтримки Координатора проектів ОБСЄ, свідчить про присутність серйозних викликів зі сфери хімічної безпеки, адже за період з 2014-17 років в регіоні було зафіксовано понад 500 серйозних збоїв у роботі підприємств у східній частині України.  

Поширювані нині освітні матеріали містять, зокрема, публікацію «Хімічні загрози. Листівка з правилами безпеки», де подаються загальні рекомендації з поведінки у випадку надзвичайних ситуацій з токсичними речовинами. Ще чотири листівки подають конкретні вказівки на випадок викиду чи витоку найбільш поширених хімікатів – аміаку, ртуті, хлору та азотної кислоти. В них також є практичні поради з надання першої домедичної допомоги в таких випадках. Додатково, Координатор запланував проведення вебінару для журналістів, щоб допомогти їм краще розуміти ризики в цій сфері.

Зібрання також містить публікації, створені для навчання персоналу служб порятунку; вони можуть використовуватися для виробництва інших просвітницьких мaтеріалів, а також стануть у нагоді місцевим органам влади та цивільним службам в підготовці до можливих надзвичайних ситуацій.

Ці матеріали, оновлені з огляду на нещодавні події, були розроблені Координатором проектів ОБСЄ за фінансової підтримки Європейського Союзу, Сполучених Штатів та Німеччини в рамках одного з проєктів, метою якого є зміцнення хімічної безпеки та захищеності в Україні.


По материалам: https://www.osce.org





Просмотров: 354
Другие новости