Компании

все компании

Книга года ВВС-2021 стартовала в Книжном Арсенале

26 червня 2021 року, 19:43

На языке оригинала / мовою оригіналу

Щорічний конкурс "Книга року ВВС" стартував сьогодні на Книжковому Арсеналі у Києві.

"Вперше в історії премії ми розпочинаємо її на найбільшому книжковому ярмарку України - Книжковому Арсеналі. Сподіваємось, що цього року нам пощастить так само наживо, в Арсеналі, нагородити переможців Книги року ВВС",  - сказала головна редакторка BBC News Україна Марта Шокало.

З нагоди події переможець премії 2020 року Сергій Лещенко (Saigon), автор книжки "Юпак", провів майстер-клас "Від поста у фейсбуці до Книги року ВВС".

Він був присвячений тому, як перетворити власний життєвий досвід на захопливий текст, ідею -на роман та як вдихнути життя у героїв і діалоги.

Модератором зустрічі був ведучий і член журі конкурсу "Книга року ВВС" Вадим Карп'як.

Також в рамках події, присвяченій старту конкурсу, редакція ВВС News Україна презентувала містичний трилер, присвячений Книзі року ВВС, у якому знялися телеведучий Вадим Карп'як, блогер Віталій Чепинога і письменник Сергій Лещенко (Saigon). Можна подивитися на сайті bbc.ua і на каналі в Ютубі.  

Захід транслювали на сайті Книжкового Арсеналу та опублікують на сайті BBC News Українаbbc.ua та на сторінках в соцмережах.

Книга року ВВС проводиться у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) у таких номінаціях: Книга року BBC, Дитяча книга року BBC та Книга року ВВС - Есеїстика.

До участі у всіх трьох номінаціях приймаються також твори, написані мовою інших народів, які проживають на території України, у перекладі на українську.

Цього року до журі премії "Книга року ВВС" увійшли:

Віра Агеєва, професорка Національного університету "Києво-Могилянська академія";

Вадим Карп'як, телеведучи;

- Світлана Пиркало, письменниця, радниця з питань культури ЄБР;

- Віталій Чепинога, блогер;

- Марта Шокало, головна редакторка BBC News Україна

Переможець у кожній номінації отримає винагороду 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті. 

Видавці книг-переможців у номінаціях Книга року ВВС, Дитяча Книга року ВВС та Книга року ВВС – Есеїстика отримають право використовувати логотип премії Книга року ВВС на наступних виданнях.

Видавництва можуть подавати на розгляд журі до трьох книг у кожній категорії та до двох нових книг-переможців попередніх конкурсів. Книги, подані на премію, мають бути написані українською мовою  (оригінальні твори або переклади) та видані упродовж останніх 12-и місяців на момент оголошення старту премії. Більш детально з умовами літературної премії "Книга року ВВС" можна ознайомитися на сайті bbc.ua.

Книги на премію можна подавати з з 5 липня до 10 вересня 2021 року. Читачі можуть надсилати свої рецензії на книжки із довгого списку з 15 жовтня до 15 листопада 2021 року.

"Довгі списки" у кожній номінації та приз  "Читач року ВВС" за найкращу рецензію книги визначає редакція ВВС News Україна за погодженням з журі. "Короткі списки" та переможців визначить журі.

Переможців оголосять у грудні 2021 року.





Просмотров: 1818
Другие новости