Компании

все компании

Українці не чекають манни небесної - "Вашингтон Пост"

2 червня 2014 року, 20:59
В університеті Джонса Гопкінса, журналіст Тім Джуда, з британського видання “Економіст” ділився своїми враженнями від поїздки на Східну Україну, де він провів шість тижнів. Джуда порівняв ситуацію у східній Україні з Балканами 90-х років. Журналіст песимістично дивиться на розвиток ситуації.
 
"Я песимістично дивлюся на розвиток ситуації: вона потихесеньку сповзає до громадянської війни. Люди завжди пам’ятатимуть імена перших загиблих, потім – лише їхню кількість. Українці мають розмовляти одне з одним, а не з людьми з-за кордону для вирішення українських проблем", - сказав Тім Джуда.
 
Оптимістичніше дивиться на ситуацію в Україні колишній посол США Джон Гербст.
 
"Те, що Порошенко хоче працювати з Яценюком – гарна ознака. Яценюк технократ світового масштабу, який розуміється на економіці та соціальних проблемах. Нова українська влада  має вирішити дві проблеми: відновлення порядку на Сході та економічні реформи із знищенням корупції", - заявив Джон Гербст.
 
Обговорювали нинішню ситуацію в Україні і у німецькому Фонді Маршалла
Журналіст "Вашингтон Пост" Джексон Діл, щойно повернувся з України. Він був приємно вражений тверезою оцінкою українців ситуації в своїй  країні.
 
"Українці уважно дивляться на Порошенка. Вони хочуть зрозуміти, чи зможе він владнати ситуацію і чи не буде це знову марнуванням здобутків революції, як це трапилося у 2004 році. Водночас, я був здивований що багато українців не вимагають від уряду покращення ситуацію за один день, як це було у 2004. Чого вони хочуть зараз – це припинити російське втручання. Вони хочуть відновлення порядку у Донецьку та Луганську", - відзначив Діл.
 
Ерік Рубін, другий заступник держсекретаря США з питань Європи та Євразії пообіцяв, що у найближчі кілька місяців Україна отримає допомогу від США, ЄС, Канади та деяких інших країн.    
 
"Ми готові підтримати Україну у відновленні порядку та законності, зміцненні кордонів. Українці хочуть не лише побороти корупцію, але й відновити мир та порядок на Сході України. Майбутнє України – в її руках. Ми лише підтримуватимемо їхнє прагнення жити в демократичній країні. США допомогатимуть Україні відродити армію та міліцію, які остаточно розвалив Янукович. Крім того, ми активно сприятимемо побудові громадянських інститутів", - сказав Ерік Рубін.
 
Експерти відзначили, що з проведенням виборів в Україні все лише починається, але успішні кроки вже зроблено.
 
"В останні три місяці ми побачили більше законів, покликаних реформувати економіку, ніж у попередні роки. Важливо й те, що немає Януковича та його команди. Українська економіка зростатиме", - відзначив економіст Андерс Аслунд.
 
Михайло Савків Голова Інформаційного Центру Українського конгресового комітету Америки переконаний, що допомога від Заходу: як економічна, так і політична, дозволить стабілізувати Україну. Однак, не слід забувати про вплив Росії.
 
"Був підписаний союз між Росією, Казахстаном та Білорусією. Це  форма агресії і питання у тому, чи оформиться ця агресія в Україні якимось способом. І Україна повинна з тим боротися також", - відзначив він.
 
На думку експертів – Україна отримала чудовий шанс стати демократичною країною з сильною армією та економікою.



По материалам: ukrainian.voanews.com





Просмотров: 2192
Другие новости