Ціни на нафту зростають на тлі посилення геополітичної напруженості

Нафта і газ 28.05.2024    18:34

Ціни на нафту продовжують зростати у вівторок на тлі посилення геополітичної напруженості.

Трейдери стежать за операцією Ізраїлю в Рафасі та оцінюють новини про чергову атаку на судно в Червоному морі.

"Напружена геополітична ситуація забезпечуватиме подальший підйом нафтового ринку разом зі зростанням попиту в США під час літнього сезону й обмеженням видобутку країнами ОПЕК", - зазначає головний аналітик Swissquote Bank Іпек Езкардешкая.

Вартість липневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 18:10 кв становила $83,8 за барель, що на $0,7 (0,84%) вище, ніж на закриття попередньої сесії.

Ціна контрактів на нафту WTI на липень під час торгів на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на $1,78 (2,29%), до $79,5 за барель.

Увагу трейдерів спрямовано на зустріч ОПЕК+, яка відбудеться на вихідних і на якій, як очікується, провідні виробники нафти продовжать дію обмежень на видобуток сировини на друге півріччя.

Зустріч відбудеться в онлайн-форматі, хоча раніше планувався очний формат. Це свідчить про те, що країни-члени ОПЕК+ не очікують істотних розбіжностей під час ухвалення рішення, зазначив аналітик Commerzbank Карстен Фрітш.

"Ймовірно, поточний рівень обмежень буде продовжено як мінімум ще на три місяці, до кінця третього кварталу. Будь-яке інше рішення стане великим сюрпризом і може призвести до волатильності на ринку", - наводить слова експерта Market Watch.

Теги:   нефть Brent Переглядів:   84

Читайте також:

26.07

TotalEnergies несподівано скоротила чистий прибуток на 7%

26.07

«Укрнафта» оголошує про продовження терміну прийому заявок від потенційних партнерів для частини родовищ щодо їх спільної розробки

25.07

Eni може продати 25% свого біопереробного підрозділу Enilive за 3,1 млрд євро