Ринки акцій найбільших держав АТР завершили сесію в четвер падінням

Ринки 01.09.2022    15:53
Ринки акцій найбільших держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону завершили сесію в четвер падінням на побоюваннях щодо підйому відсоткових ставок центробанками світу.

Цього тижня світові фондові ринки перебувають під тиском після щорічного економічного симпозіуму в Джексон-Хоулі, під час якого голова ФРС Джером Пауелл та низка представників керівництва Європейського центрального банку заявили про необхідність, незважаючи на ризики рецесії, піднімати ставки до рівня, який контролюватиме інфляцію. "У якийсь момент центральні банки зрозуміють, що інфляція залишається високою, незважаючи на підвищення процентних ставок, і вони зупиняться", - вважає головний економіст ACY Securities Кліффорд Беннет.

Гонконгський індекс Hang Seng знизився на 1,8%, китайський індекс Shanghai Composite – на 0,5%. До лідерів падіння котирувань на Гонконзькій фондовій біржі увійшли акції інтернет-компанії Meituan (-5,9%), пивоварної Budweiser Brewing Co. APAC Ltd. (-5,6%), власник мережі ресторанів Haidilao International Holding Ltd. (-4,8%) та автовиробника BYD Co. Ltd. (-4%).

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у переробній промисловості Китаю в серпні знизився до 49,5 пунктів у порівнянні з 50,4 пунктів у попередній місяць, згідно з даними Caixin Media Co. та S&P Global, які розраховують значення показника. Значення PMI вище за позначку в 50 пунктів вказує на зростання активності в секторі, нижче - на її ослаблення.

Аналітики очікували в середньому менш значного падіння – до 50,2 пунктів, свідчать результати опитування Trading Economics. Тим часом показник Caixin та S&P Global майже збігся з офіційною оцінкою PMI у переробній промисловості на рівні 49,4 пункту, опублікованою Державним статистичним управлінням КНР днем ​​раніше. Значення японського індексу Nikkei 225 зменшилось на 1,5%. Найбільше серед компонентів індексу подешевшали акції хімічної Unitika Ltd. (-4,6%), торгової Marubeni Corp. (-4,2%) та машинобудівної Denso Corp. (-4,1%).

Папір медіакомпанії Kadokawa Corp. підвищилися на 3,8% на новини про те, що її IT-підрозділ - FromSoftware Inc. - Інвестували Sony Group Corp. та Tencent Holdings Ltd. Південнокорейський індекс Kospi знизився на 2,3%.

Акції одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. подешевшали на 2,2%, автовиробника Kia Corp. – на 0,7%.

Економіка Південної Кореї у другому кварталі 2022 року зросла на 2,9% щодо аналогічного періоду минулого року, показали остаточні дані Банку Кореї. Порівняно з першим кварталом 2022 року ВВП країни збільшився на 0,7%. Обидві оцінки збіглися із попередніми даними.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 знизився на 2%. Ринкова вартість найбільших гірничодобувних компаній світу BHP та Rio Tinto впала на 1,6% та 2,1% відповідно.
Теги:   АТР акція Переглядів:   221

Читайте також:

16.06

Ситуація в українській енергетиці наступного тижня буде відчутно складнішою - голова "Укренерго"

15.06

Дефіцит зовнішньої торгівлі України товарами зріс у 1,2 раза - Держстат

15.06

Apple очолила список найдорожчих брендів світу 3-й рік поспіль