Результати торгів ФБ "Перспектива" за 1-5 вересня 2014 року



9 вересня 2014 года
Фондовая биржа "Перспектива"

Протягом 01-05.09.2014 на ФБ "Перспектива" укладено 4 698 договорів на загальну суму 3,39 млрд грн. (на 40% менше, ніж попереднього тижня). З початку року обсяг торгів на біржі сягнув 306,69 млрд грн. (на 46% більше, ніж за аналогічний період попереднього року).
За оперативними даними з інтернет-сайтів фондових бірж, ФБ "Перспектива" посіла перше місце за обсягом торгів з початку року (з часткою загального біржового обороту 79%), на другому місці - ПФТС (17%), на третьому - УБ (1%).
В розрізі фінансових інструментів ринкова частка ФБ "Перспектива" з початку 2014 року становить: щодо ОВДП - 86%, акцій - 9%, облігацій підприємств та місцевих позик - 18%, інвестиційних сертифікатів - 9%, строкових контрактів - 87%.
Найбільший обсяг торгів минулого тижня було зафіксовано з державними облігаціями України (93,06%), облігаціями підприємств (0,02%) та строковими контрактами (6,80%).
Порівняно з показниками попереднього тижня обсяг торгів ОВДП зменшився на 39%, натомість акціями - зріс на 14%.
Станом на 05.09.2014 року кількість цінних паперів та інших фінансових інструментів у біржовому списку становила 711. Капіталізація акцій в біржовому списку - 192 млрд грн.
Кількість членів ФБ "Перспектива" станом на 05.09.2014 - 131.
"Минулого тижня на ФБ "Перспектива" кількість укладених біржових договорів зросла на 12%", - повідомив голова Біржової Ради ФБ "Перспектива" Едуард Мілюшко.
Варто відзначити суттєве підвищення активності в сегменті акцій - було укладено 391 договір з акціями (значна частка за технологію інтернет-трейдингу). Це у 4,5 рази більше за показники попереднього тижня. Також зросла кількість випусків акцій, за якими укладалися договори (44 проти 21).
Загальний обсяг торгів на фондових біржах України минулого тижня становив 6,4 млрд грн, що на 18% менше за показники останнього тижня серпня (7,8 млрд грн).
Частка ФБ "Перспектива" в сукупному обороті українських фондових бірж з початку року становить 79%.
Наприкінці тижня було відтестовано можливість допуску та участі в торгах на біржі із використанням сертифікатів відкритих ключів ЦСК Національного депозитарію України. Наступного тижня передбачене відповідне оновлення торговельного терміналу для членів біржі, що пройде в автоматичному режимі. Після цього оновлення банки та торговці цінними паперами отримають можливість самостійно обирати центр сертифікації ключів, послугами якого вони користуватимуться для участі в торгах на ФБ "Перспектива" (ЦСК ПАТ "Комунікаційний Фондовий Центр" або ЦСК ПАТ "Національний депозитарій України"). Нагадаємо, що електронна торговельна система біржі "Перспектива" підтримує також електронний документообіг з використанням відкритих ключів ЦСК Національного банку України (для доступу представників центрального банку). Біржа активно працює над тим, аби максимально спростити доступ до торгів шляхом інтеграції з програмними засобами максимально широкого кола ЦСК, що обслуговують учасників фінансового ринку.

Якщо Ви не бажаєте отримувати інформацію від прес-офісу ФБ Перспектива або вважаєте, що ця інформація буде корисніше комусь з колег - повідомте, будь ласка, у відповідь на цей лист

Скачать документ

Источник: Фондовая биржа "Перспектива"



Компании

все компании