Компании

все компании

Долар стабільний до євро і фунта, зміцнюється в парі з ієною

6 травня 2024 року, 14:20
Долар стабільний до євро і фунта стерлінгів на торгах у понеділок, зміцнюється в парі з ієною.

Розрахований ICE індекс DXY, що показує динаміку долара відносно шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,12%, ширший WSJ Dollar Index - 0,08%.

Минулого тижня DXY впав на 1% на підсумках засідання Федеральної резервної системи (ФРС), а також даних щодо американського ринку праці.

ФРС зберегла базову процентну ставку на рівні 5,25-5,5% річних. Голова американського ЦБ Джером Пауелл дав зрозуміти, що, незважаючи на гальмування уповільнення інфляції в США, Федрезерв не має наміру піднімати ставку і, як і раніше, націлений на пом'якшення політики, строки якого, однак, відкладаються.

Статдані, оприлюднені в п'ятницю, показали, що ринок праці США послаблюється на тлі обмежувальної політики ФРС, що підвищило надії ринку на можливе зниження ставки у вересні, зазначає Market Watch.

Кількість робочих місць в економіці США у квітні збільшилася на 175 тис. Аналітики в середньому прогнозували зростання на 243 тис., за даними Trading Economics. Для порівняння: у березні кількість робочих місць підвищилася на 315 тис.

Безробіття в США у квітні збільшилося до 3,9% з 3,8% місяцем раніше. Експерти не очікували зміни показника.

Пара євро/долар за даними на 9:15 кв торгується на рівні $1,0766 порівняно з $1,0764 на закриття попередніх торгів.

Курс фунта до долара становить $1,2550 проти $1,2547 напередодні.

Вартість американської валюти в парі з ієною піднялася під час торгів до 153,81 ієни порівняно з 153,06 ієни за підсумками попередньої сесії.

Минулого тижня діапазон коливань пари долар/ієна становив 5,2%, що трейдери пов'язують з інтервенціями японської влади на валютному ринку, зазначає Trading Economics.

У понеділок ринки Японії закриті у зв'язку зі святом (День дітей).




Просмотров: 91
Другие новости