Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США зростають у четвер

2 травня 2024 року, 20:38
Американські фондові індекси зростають у четвер, трейдери оцінюють сигнали Федеральної резервної системи (ФРС), статистику і корпоративну звітність.

Федрезерв зберіг процентну ставку за федеральними кредитними коштами (federal funds rate) на максимальному за 23 роки рівні 5,25-5,5% річних за підсумками дводенного засідання, яке завершилося в середу.

У тексті заяви, опублікованої Федеральним комітетом з операцій на відкритому ринку (FOMC), з'явилася фраза про те, що останніми місяцями ЦБ «не спостерігав подальшого прогресу в досягненні мети з інфляції у 2%».

Інфляція в США все ще занадто висока, і подальший прогрес у зниженні її темпів не гарантований, заявив голова американського ЦБ Джером Пауелл під час прес-конференції за підсумками засідання.

При цьому Пауелл дав зрозуміти, що ФРС не планує повертатися до підйому ставки, і це було позитивно сприйнято трейдерами, які очікували переходу ЦБ до більш «яструбиної» риторики.

«Хоча FOMC визнав “відсутність прогресу” в зниженні темпів інфляції, заяви Пауелла були “голубиними”», - зазначає головний економіст Goldman Sachs Ян Хаціус.

«Ми зберігаємо попередній прогноз для ставки ФРС, ми, як і раніше, чекаємо, що її буде знижено двічі цього року - у липні та листопаді», - наводить слова Хаціуса Market Watch.

Статдані, опубліковані в четвер, показали більш швидке, ніж очікувалося, зростання вартості робочої сили в США в першому кварталі.

Показник підскочив на 4,7% порівняно з попереднім кварталом, ідеться у звіті міністерства праці США, яке представило попередні дані. Консенсус-прогноз експертів, який наводить Trading Economics, передбачав підвищення на 3,3%. Для порівняння: у четвертому кварталі минулого року вартість робочої сили в Штатах збільшилася лише на 0,4%.

Продуктивність праці в США в першому кварталі підвищилася на 0,3% (+3,5% у попередньому кварталі). Аналітики в середньому прогнозували зростання на 0,8%.

Кількість американців, які вперше звернулися по допомогу з безробіття, минулого тижня становила 208 тис., як і тижнем раніше, йдеться у звіті міністерства праці США, також опублікованому в четвер. Консенсус-прогноз експертів передбачав підвищення кількості заявок до 212 тис. з оголошеного раніше рівня попереднього тижня в 207 тис.

Акції Peloton Interactive додають у ціні 6,8% під час торгів. Американський виробник спортивних тренажерів оголосив про відставку головного виконавчого директора Баррі Маккарті й анонсував реорганізацію операцій з метою скорочення витрат.

Вартість паперів ConocoPhillips опустилася на 0,3%. Прибуток без урахування разових чинників нафтокомпанії в минулому кварталі склав $2,03 на акцію, виявившись трохи нижчим за консенсус-прогноз опитаних FactSet аналітиків ($2,04 на акцію). Обсяг видобутку зріс на 6%, до 1,902 млн барелів нафтового еквівалента на добу (б.н.е./добу), що виявилося трохи вищим за очікування ринку (1,901 млн б.н.е./добу).

Капіталізація Moderna Inc. зросла на 4,3%. Американська біотехнологічна компанія в першому кварталі зафіксувала великий чистий збиток і падіння виручки більш ніж у 10 разів, при цьому обидва показники перевищили прогнози експертів.

Ціна акцій онлайн-дилера старих автомобілів Carvana Co. злетіла під час торгів на 35%. Компанія повернулася на прибутковий рівень у минулому кварталі, а її виручка виявилася кращою за очікування аналітиків.

Водночас ринкова вартість Fastly Inc., що працює у сфері хмарних обчислень, впала на 37% у зв'язку зі слабкими прогнозами компанії як на другий квартал, так і на весь поточний рік.

Індекс Dow Jones Industrial Average за даними на 16:45 кв. четверга збільшився на 111,49 пункту (0,29%) і становив 38014,78 пункту.

Standard & Poor's 500 виріс на 24,29 пункту (0,48%) - до 5042,68 пункту.

Nasdaq Composite підвищився на 137,46 пункту (0,88%) і становив 15742,94 пункту.




Просмотров: 143
Другие новости