Компании

все компании

Michelin знизила виручку на 4,6%

26 квітня 2024 року, 09:00
Французька Compagnie Generale des Etablissements Michelin, один із провідних світових виробників автомобільних шин, у першому кварталі знизила виручку на 4,6% - до 6,64 млрд євро порівняно з 6,96 млрд євро за аналогічний період минулого року, повідомляється у звітності.

Обсяг продажів зменшився на 4,1% через низький попит на шини для вантажних автомобілів і спецшини.

Аналітики в середньому оцінювали виручку на рівні 6,68 млрд євро і припускали скорочення продажів на 3,4%, йдеться в консенсус-прогнозі, наданому самою компанією.

Ціни на продукцію компанії зросли, проте зміни курсів обміну валют чинили негативний тиск на виручку, зазначається в повідомленні.

Michelin підтвердила прогноз, згідно з яким операційний прибуток у 2024 році перевищить 3,5 млрд євро, вільний грошовий потік - 1,5 млрд євро. При цьому зміна продажів у натуральному вираженні може скласти від нуля до зниження на 2%.

Котирування акцій Michelin знизилися на 0,1% за підсумками торгів у середу. Звітність було опубліковано після закриття ринку. Капіталізація компанії за останні три місяці підвищилася на 16,7% (до 25,8 млрд євро), тоді як фондовий індекс CAC 40 додав 8,5%.






Просмотров: 102
Другие новости