Компании

все компании

IBM збільшила чистий прибуток на 73% та підтвердила намір купити HashiCorp

26 квітня 2024 року, 17:55
Американська International Business Machines (IBM) прозвітувала про зростання чистого прибутку та виручки за підсумками першого кварталу, проте другий показник не виправдав очікувань ринку.

Як повідомляється в пресрелізі компанії, її чистий прибуток у січні-березні становив $1,61 млрд, або $1,72 у розрахунку на акцію, порівняно з $927 млн, або $1,01 на акцію, за аналогічний період попереднього року.

Прибуток без урахування разових факторів становив $1,68 на акцію.

Квартальний виторг IBM збільшився на 1%, до $14,46 млрд.

Експерти, яких опитало FactSet, у середньому прогнозували скоригований прибуток у першому кварталі на рівні $1,6 на акцію за виторгу $14,53 млрд.

Виручка IBM у сегменті ПЗ збільшилася на 6% і досягла $5,9 млрд, у консалтингу - майже не змінилася ($5,19 млрд), у сегменті інфраструктури показник знизився на 1% і становив $3,08 млрд.

"Ми продовжуємо отримувати вигоду з інтересу наших клієнтів до ШІ для підприємств та попиту на нього з їхнього боку, - сказав глава компанії Арвінд Крішна, слова якого наведено у прес-релізі. - Портфель замовлень на платформу watsonx і генеративний ШІ знову продемонстрував сильну динаміку і зріс у квартальному відношенні. З моменту запуску watsonx в середині 2023 року він перевищив $1 млрд.

Компанія, як і раніше, очікує, що її виручка у 2024 році збільшиться на 4-6% (mid-single-digit growth) без урахування зміни валютних курсів, а вільний грошовий потік (FCF) становитиме $12 млрд.

IBM також оголосила про намір купити постачальника хмарних послуг HashiCorp Inc. за ціною $35 за акцію, що відповідає оцінці вартості підприємства (EV) на рівні $6,4 млрд. Закриття угоди очікується до кінця року. У вівторок про близькість її укладення писала The Wall Street Journal.

"Об'єднаний портфель рішень IBM і HashiCorp допоможе клієнтам впоратися зі складністю застосунків та зростання інфраструктури, і дозволить створити комплексну гібридну хмарну платформу спеціально для ери ШІ", - зазначив Крішна.

Акції IBM після публікації звітності подешевшали на 8,3% на додаткових торгах у середу.





Просмотров: 185
Другие новости