Компании

все компании

ДТЕК виготовив 374 одиниці гірничо-шахтного обладнання

26 квітня 2024 року, 13:03

Машинобудівники "ДТЕК Енерго" у січні-березні 2024 року виготовили 374 одиниці гірничо-шахтного обладнання, повідомляється у пресрелізі енергохолдингу у четвер.

"Щоб закласти більш надійну опору для проходження Україною майбутнього опалювального сезону, за перші три місяці цього року машинобудівні підприємства компанії виготовили та відремонтували 374 одиниці ГШО. Серед ключових – п'ять нових прохідницьких та очисних комбайнів", – зазначили у компанії.

Додатково машинобудівники забезпечили також потреби українських шахтарів у 273 тис. запчастин та комплектувальних.

"Всі сили спрямовуємо на ліквідацію наслідків обстрілів – на деяких станціях завали розбираємо досі, – і відновлення. Але також робимо все, щоб зберегти темпи та обсяги видобутку вугілля, необхідні для надійної роботи теплової генерації у піки споживання та протягом опалювального сезону" , -процитовано у пресрелізі слова генерального директора "ДТЕК Енерго" Ільдара Салєєва.

Як повідомлялося, "ДТЕК Енерго" у січні-березні 2024 року ввів в експлуатацію вісім нових лав.

2023 року інвестиції компанії в український вуглевидобуток становили близько 7 млрд грн, що майже вдвічі більше, ніж 2022 року.

"ДТЕК Енерго" забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність у тепловій генерації електроенергії станом на січень 2022 року становила 13,3 ГВт. У вуглевидобутку створено повний виробничий цикл: видобуток та збагачення вугілля, машинобудування та сервісне обслуговування шахтного обладнання.

Наразі понад 50% теплової генерації енергохолдингу "ДТЕК" зруйновано російськими атаками.





Просмотров: 110
Другие новости