Компании

все компании

"Агротрейд" зібрав понад 255 тис. тонн зернових та олійних культур

25 квітня 2024 року, 15:29
Агрохолдинг "Агротрейд" у 2023 році зібрав понад 255 тис. тонн зернових і олійних культур, низка яких продемонструвала рекордну врожайність, повідомила пресслужба агрохолдингу на фейсбук-сторінці у четвер.

"Для компанії 2023 рік став одним із найкращих за показниками врожайності протягом останніх п'яти років. Особливо високим був збір кукурудзи, озимого ріпаку та сої. Крім того, торік ми вперше перейшли до конвенційного вирощування гірчиці й одразу перевиконали плани з її обмолоту", - зазначив директор агропромислового департаменту Олександр Овсяник, якого цитує пресслужба групи компаній.

При цьому він уточнив, що успішних результатів компанії вдалося домогтися, зокрема, завдяки ефективним технологіям добрив і захисту рослин, високому рівню добору сортів і гібридів та сприятливим погодним умовам.

Згідно з повідомленням, агрохолдинг 2023 року виростив і зібрав 84,8 тис. тонн кукурудзи, майже 70 тис. тонн пшениці, 52,5 тис. тонн озимого ріпаку, 29,5 тис. тонн соняшнику, 15,7 тис. тонн сої, 2,5 тис. тонн гірчиці та інших культур.

Як повідомлялося, 2023 року "Агротрейд" поставив на світовий ринок близько 350 тис. тонн зерна. З них частка власної агропродукції становила 35% або 116 тис. тонн, а сторонніх виробників - 65% або 230 тис. тонн.

Група компаній "Агротрейд" - вертикально інтегрований холдинг повного агропромислового циклу (виробництво, переробка, зберігання і торгівля сільгосппродукцією). Обробляє понад 70 тис. га земель у Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури - соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя та ріпак. Має власну мережу елеваторів із потужністю одночасного зберігання 570 тис. тонн.

Група також виробляє гібриди насіння кукурудзи та соняшнику, ячменю, озимої пшениці. На базі насінницького господарства "Колос" (Харківська обл.) 2014 року було побудовано насіннєвий завод потужністю 20 тис. тонн насіння на рік. У 2018 році "Агротрейд" вивела на ринок власну марку Agroseeds.

Засновником і генеральним директором "Агротрейд" є Всеволод Кожем'яко.




Просмотров: 90
Другие новости