Компании

все компании

Україна перегляне спецмито на імпорт троянд

24 квітня 2024 року, 16:38
Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) ініціювала перегляд спеціальних заходів щодо імпорту до України зрізаних свіжих троянд незалежно від країни походження та експорту у зв'язку із завершенням термінів дії.

Як зазначено в рішенні МКМТ від 12 квітня, яке набуло чинності 17 квітня та опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр", ТОВ "Асканія-Флора" запропонувала продовжити спеціальне мито на імпорт в Україну троянд, введене три роки тому: розмір мита в перший рік його дії - 56%, у другий - 44,8% та в третій - 35,84%.

Міністерство економіки надало результати розгляду цього звернення, згідно з яким застосування спеціальних заходів позитивно вплинуло на діяльність вітчизняного виробника, але не повністю усунуло наслідки заподіяної йому шкоди.

МКМТ дійшло висновку, що в заяві "Асканія-Флора" достатньо інформації, яка вказує на перебування вітчизняного виробника в процесі адаптації до умов конкуренції.

Таким чином МКМТ ухвалила рішення про перегляд спеціальних заходів щодо імпорту до України свіжих троянд (код за УКТ ЗЕД 0603 11 00) та їхнього експорту і доручила його Мінекономіки.

Як повідомлялося, рішення МКМТ від 16 квітня 2021 року про введення спецмита на імпорт троянд було опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр" 21 квітня того року і набуло чинності через 30 днів із дня опублікування.

Згідно з даними Держстату, за січень-лютий цього року імпорт зрізаних свіжих троянд в Україну 470,08 тис. штук, або 20,6 тонни, на $149 тис. Основним постачальником їх виступає Ефіопія - 392,43 тис. штук на $2103,5 тис. Серед інших постачальників (за спаданням) - Кенія, Еквадор, Нідерланди та Колумбія.

Своєю чергою Україна за два місяці експортувала 72,65 тис. троянд на $50,7 тис. до Литви та Молдови.





Просмотров: 125
Другие новости