Компании

все компании

"Нібулон" планує придбати 250 вагонів-зерновозів за допомогою Франції

24 квітня 2024 року, 09:05
Один з найбільших операторів зернового ринку України ТОВ "СП "Нібулон" (Миколаїв) планує придбати 250 вагонів-зерновозів за допомогою Франції, повідомив директор із взаємодії з органами влади компанії Михайло Різак під час візиту посла Франції Мікаеля Ру на підприємство.

Згідно з повідомленням прес-служби у Facebook, під час зустрічі з представниками Франції обговорювали проблему заблокованого в Миколаєві флоту "Нібулона" і необхідність його виведення для збільшення експортного потенціалу Дунаю.

За інформацією Різака, евакуація флоту з Миколаївського портового вузла допоможе повернути ціну на фрахт на Дунаї на довоєнний рівень, що здешевить логістику приблизно на $10/т.

Представник "Нібулона" також зазначив, що побудована компанією вже у воєнний період логістика на Дунаї зіграла важливу роль для всього українського експорту в той час, коли глибоководні порти Одеси не працювали. Незважаючи на високий потенціал і практичність, сьогодні цей експортний шлях не використовується по максимуму, оскільки він програє в маржинальності глибоководним портам Одеси.

"Наразі Бессарабія дорожча в плані залізниці та доставки автотранспортом порівняно з глибоководними портами, оскільки це додаткові 250 км автошляхів і 200 км залізниці, що здорожує логістику", - розповів Різак.

В агрохолдингу впевнені, що Україні необхідно вирівняти ситуацію шляхом надання АТ Укрзалізниця спеціальних тарифів на свої послуги з доставки агропродукції в дунайські порти.

"Якби Україна імплементувала досвід ЄС щодо компенсації/скасування акцизу на пальне для каботажних перевезень, ми б врятували дороги від вантажівок і сьогодні бачили б Південний Буг і Дніпро судноплавними", - упевнений директор із взаємодії з органами влади "Нібулона".

Він попросив посла Франції залучити французькі компанії до допомоги в закупівлі агрохолдингом 250 вагонів-зерновозів.




Просмотров: 117
Другие новости