Компании

все компании

"Укрзалізниця" скасувала обмеження на залізничні перевезення в порт "Чорноморськ"

23 квітня 2024 року, 17:19
АТ "Укрзалізниця" (УЗ) скасувало дію тимчасової заборони на перевезення вантажів у напрямку порту "Чорноморськ", повідомляється на сайті компанії.

Як повідомлялося, причиною введення обмежень на перевезення вантажів залізницею в напрямку станцій "Чорноморськ - Порт-Експорт" і "Чорноморськ - Порт-ЦПС" стало пошкодження залізничних під'їзних колій до низки зернових терміналів, розташованих у порту "Чорноморськ" унаслідок російського ракетного удару 10 квітня.

"УЗ" ввела конвенцію на вантажоперевезення, яка мала діяти до 13 квітня, але потім двічі продовжувалася - спочатку до 17 квітня, а потім до 22 квітня.

За інформацією джерела на зерновому ринку, яке побажало залишитися неназваним, таке обмеження могло призвести до тимчасових збоїв у доставці продукції на термінали агрохолдингу "Кернел", груп компаній Risoil і Viterra. Крім того, зупинка роботи зернових терміналів може призвести до скорочення у квітні експорту українського зерна Чорноморським зерновим коридором до 5 млн тонн, тоді як раніше очікувалося 8 млн тонн.




Просмотров: 95
Другие новости