Компании

все компании

Держмитниця запобігла вивезенню до Італії 1,2 тис. тонн пшениці на суму 9,2 млн грн

23 квітня 2024 року, 14:52
Митні інспектори запобігли спробі безліцензійного експорту в Італію 1,5 тис. тонн української пшениці на суму 9,2 млн грн за сфальсифікованими документами, повідомила пресслужба Державної митної служби (ДМС) у Telegram.

"На митному посту "Мукачево" до митного оформлення було подано митні декларації на експорт вітчизняної пшениці (не для посіву). Загальна вага товару зазначалася у понад 1,5 тис. тонн вартістю 9,2 млн грн. Продавцем товару виступало харківське підприємство", - зазначається в повідомленні.

За інформацією ДМС, митники звернули увагу на відсутність ліцензії на експорт цього товару. Під час перевірки з'ясувалося, що директор харківського підприємства вдався до хитрощів, щоб обійти ліцензування вивозу аграрної продукції, і в товаросупровідних документах одержувачем товару вказав саме італійську компанію. Адже експорт пшениці до Італії, на відміну від інших країн Євросоюзу, не підлягає ліцензуванню.

Іноземна компанія відповіла на запит ДМС і в листі спростувала інформацію про закупівлю української пшениці. Зі свого боку, італійська митниця також офіційно підтвердила, що в їхній базі даних немає декларацій, пов'язаних з італійською компанією - покупцем товару.

"За подання митному органу документів, що містять неправдиві відомості про одержувача зазначеного товару, стосовно керівника харківського підприємства складено одразу два протоколи про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкція статті передбачає не тільки накладення штрафу в розмірі від 50 до 100% вартості предметів правопорушення, а й можливу їх конфіскацію", - наголосили в ДМС.




Просмотров: 111
Другие новости