Компании

все компании

Google об'єднає сегмент Android і Chrome із сегментом Pixel

21 квітня 2024 року, 14:40
Американська Google, що входить до Alphabet Inc., об'єднає підрозділ, відповідальний за розробку браузера Chrome і програмного забезпечення для Android, із підрозділом з розроблення апаратного забезпечення, зокрема, смартфонів Pixel і носяться пристроїв Fitbit, ідеться у відкритому листі глави Google Сундара Пічаї.

За словами CEO, об'єднання сприятиме розвитку екосистем Android і Chrome та стимулюватиме інновації. Воно проводиться в рамках плану розширення інтеграції штучного інтелекту (ШІ), пише Associated Press.

Об'єднаний сегмент називатиметься "платформи і пристрої" (Platforms & Devices). Його керівником буде Рік Остерлох, який раніше відповідав за сегмент апаратного забезпечення, пише Associated Press.

Раніше Google ізолювала розробку Android від сегмента пристроїв, щоб не отримати несправедливої переваги перед іншими виробниками смартфонів на базі цієї операційної системи, включно з Samsung, Motorola, Oppo і Xiaomi.

При цьому кілька років тому американська компанія почала позиціонувати Pixel як флагман для демонстрації потенціалу ШІ і зосередилася на розробці відповідних функцій, що призвело до розширення інтеграції програмного та апаратного забезпечення у сфері штучного інтелекту.

Остерлох в інтерв'ю The Verge назвав ШІ головною причиною об'єднання підрозділів. Він сказав, що технології смартфонів дедалі більше спираються на ШІ, і навів як приклад камеру Pixel, яка використовує його для таких функцій, як оптимізація нічних фотографій і автоматичний вибір кращого знімка зі зроблених поспіль.

Об'єднання сегментів дасть змогу Google прискорити інтеграцію ШІ, заявив Остерлох.



теги: Google, Android, Pixel, Chrome



Просмотров: 129
Другие новости