Компании

все компании

Китай не відмовляється від імпорту української кукурудзи - УЗА

20 квітня 2024 року, 12:07
Китай не запроваджував заборони на імпорт кукурудзи або будь-якого іншого зерна, його покупці намагаються пролонгувати контракти з українськими трейдерами з тривалішими термінами постачань, заявив президент Української зернової асоціації (УЗА) Микола Горбачов на конференції Black Sea Grain у Києві в четвер.

"Немає державних заборон на імпорт кукурудзи або будь-якого іншого зерна в Китаї. Усі чутки, які поширюються, йдуть на рівні трейдерів. Трейдери припускають, що в Китаї є дефіцит ємностей для зберігання. Тому китайці намагаються робити Washout або пролонгувати контракти з тривалішими термінами постачання, але з українськими компаніями", - сказав він.

Горбачов розповів, що спілкувався з низкою компаній-експортерів: ніхто з них не пішов із китайського ринку, усі відвантажили агропродукцію за раніше укладеними контрактами.

"Китайці не відмовляються від цих (раніше укладених - ІФ-У) контрактів. Дефолтів немає. Державної заборони немає", - наголосив президент УЗА і додав, що наразі низка трейдерів переносить строки своїх поставок на один-два місяці та обговорюють їх, а ціни - в індивідуальному порядку.

Як повідомлялося, низка інформагентств поширила інформацію про припинення Китаєм імпорту кукурудзи для зменшення надлишку її пропозиції на внутрішньому ринку та підтримки цін для місцевих фермерів перед посівною.






Просмотров: 138
Другие новости