Компании

все компании

ЕКА допомогло компаніям-експортерам залучити 99,8 млн грн

20 квітня 2024 року, 09:12
Експортно-кредитне агентство (ЕКА) станом на 1 квітня 2024 року підтримало український експорт на 627 млн грн, що дало змогу експортерам країни у співпраці з агентством залучити 99,8 млн грн фінансування від банків-партнерів, повідомив заступник міністра економіки - торговий представник України Тарас Качка.

"Підтримка та розвиток переробних підприємств, які експортують свою продукцію до інших країн світу, - один із пріоритетів державної політики "Зроблено в Україні". Адже зростання обсягів вітчизняного експорту сприяє збільшенню виробництва і разом з цим - створенню нових робочих місць в економіці. У рамках програми "Зроблено в Україні" плануємо просувати українські товари на зовнішні ринки. Нашу продукцію мають знати споживачі всього світу. Вона має стати для них справжнім символом якості", - процитувала його прес-служба Міністерства економіки.

За його словами, найчастіше програмою підтримки експортерів за участю ЕКА та банків-партнерів користувалися підприємці Вінницької області, де обсяг майбутнього експортного виторгу в області становив 243,2 млн грн, Києва (235,3 млн грн) та Харківської області (33,7 млн грн).

Найпопулярнішими товарами для продажу за кордон у першому кварталі були іграшки та ігрове обладнання, одяг і різноманітні харчові продукти, які постачалися іноземним контрагентам до Німеччини, США та Індії.

ПрАТ "Експортно-кредитне агентство" засновано 2018 року. Його єдиним засновником і акціонером є держава в особі Кабінету міністрів. Управління корпоративними правами, що належать державі у статутному капіталі ЕКА, здійснює Кабмін через уповноважений орган управління - Міністерство економіки.

Головна мета діяльності ЕКА - підтримка та стимулювання експансії експорту товарів (робіт, послуг) українського походження. Установа захищає українських експортерів від ризику неплатежів та фінансових втрат, пов'язаних із виконанням контрактів ЗЕД, надає низку послуг з посилення кредитної політики українських експортерів.




Просмотров: 200
Другие новости