Компании

все компании

Банк "Львів" залучив EUR6 млн кредит від інвестфонду GGF

20 квітня 2024 року, 14:10
Інвестиційний фонд Green for Growth Fund (GGF) надав Банку Львів (Львів) кредитну лінію EUR6 млн у гривневому еквіваленті для розвитку "зеленої" економіки країни та підвищення стійкість українського бізнесу, повідомляється на сайтах банку і GGF.

"Кошти, що надійшли від GGF, дадуть змогу підприємцям купувати екологічне сільськогосподарське обладнання, реалізовувати енергоефективні ініціативи, впроваджувати відновлювані джерела енергії. Інвестиції підвищать їхню конкурентоспроможність і зменшать негативний вплив виробництв на довкілля", - зазначив банк "Львів".

Як нагадали фінустанови, банк "Львів" почав співпрацювати з GGF у грудні 2020 року. Зазначається, що в рамках партнерства було досягнуто значних успіхів у сфері "зеленого" кредитування для малого та середнього бізнесу (МСБ).

Заступниця голови правління банку "Львів" Наталія Осадча уточнила, що 2023 року він профінансував 107 проєктів з енергоефективності та відновлюваної "енергетики" разом з іншими екологічними інвестиціями.

"Кредитна лінія від GGF дозволить нам підтримувати ще більше підприємців", - додала вона.

За даними Національного банку України (НБУ), станом на 1 березня 2024 року банк "Львів" посідав 34 місце (10,66 млрд грн) за розміром загальних активів серед 63 банків, що діють у країні. Чистий прибуток фінустанови за минулий рік становив 117,31 млн грн.

Фонд GGF інвестує в заходи, спрямовані на скорочення енергоспоживання, викидів CO2 і підвищення ефективності використання ресурсів на 19 ринках Південно-Східної Європи, Кавказу, України, Молдови, Близького Сходу та Північної Африки. Фонд надає фінансування безпосередньо проєктам у галузі відновлюваної енергетики, корпораціям і муніципалітетам або опосередковано через окремі фінансові установи.

GGF був створений у рамках державно-приватного партнерства у грудні 2009 року німецьким банком розвитку KfW та Європейським інвестиційним банком за фінансової підтримки Європейської комісії, Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини, Європейського банку реконструкції та розвитку та Австрійського банку розвитку (OeEB). До складу бази інвесторів фонду входять агентства-донори, міжнародні фінансові інститути та інституційні приватні інвестори, включно з Міжнародною фінансовою корпорацією, голландським банком розвитку FMO і німецьким етичним банком GLS. Консультантом GGF є компанія Finance in Motion GmbH. Технічним консультантом виступає компанія MACS Energy & Water GmbH.






Просмотров: 146
Другие новости