Компании

все компании

Stellantis в Україні планує наростити частку п'яти своїх брендів на авторинку до 11,4%

19 квітня 2024 року, 13:07
Представництво концерну Stellantis в Україні (автобренди Peugeot, Citroеn, Opel, DS Automobiles, Jeep) в 2024 році планує збільшити частку на авторинку (легкові та легкі комерційні авто) до 11,4% порівняно з 7% за підсумками 2023 року, повідомляється у прес-релізі компанії.

Як повідомлялося, 2023 року Stellantis в Україні реалізував понад 5,1 тис. легкових і легких комерційних автомобілів (майже в 1,7 раза більше, ніж роком раніше) за зростання ринку на 63,5% до 72,5 тис. од.

Своєю чергою, поточного року компанія очікує, що ринок становитиме 77 тис. од. (68 тис. легкових і 9 тис. комерційних), і планує продати 8,749 тис. автомобілів п'яти брендів, зокрема 6,247 тис. легкових (частка 9,19% на очікуваному ринку легкових авто) і 2,502 тис. комерційних (27,8%).

Зокрема, планується наростити продажі Peugeot більш ніж на 75% порівняно з 2023 роком - до 3,805 тис. (з них 2,885 тис. легкових), продажі Citroen планують збільшити більш ніж у 1,5 раза, до 3,057 тис. (легкових - 2,885 тис.), бренда Opel - на 61,3%, до 1,435 тис. од. (з них 745 легкових).

Планується також реалізувати 305 автомобілів Jeep і 147 авто преміального бренду DS Automobiles (у 2023 році продано 69 од.).

У пресрелізі наголошується, що в поточному році українське представництво концерну Stellantis продовжить розширювати і оновлювати модельний ряд брендів, приділяючи особливу увагу електрифікованим новинкам. Зокрема, у третьому кварталі поточного року на ринок вийде кросоввер Peugeot 3008 нового покоління з турбо-бензиновим двигуном потужністю 180 к. с.

"Також представництво Peugeot працює над запуском електричної версії е-3008, яка згодом з'явиться на ринку України", - наголошується в прес-релізі.

До кінця року на ринок вийде новий 7-місний кросовер Peugeot 5008, а потім його 100%-ва електрична версія.

Бренд Citroёn представить нові покоління хетчбека Citroёn С3 і кросовера Citroёn C3 Aircross.

Jeep уже навесні представить Wrangler в оновленому варіанті, а згодом компактний кросовер Jeep Avenger із гібридним силовим агрегатом 1.2 e-Hybrid потужністю 100 к.с. Також одночасно стартують продажі повністю електричної версії із запасом ходу до 420 км (WLTP).

Також протягом року повністю оновиться модельний ряд комерційних авто брендів Peugeot, Citroёn і Opel та їхні нові електричні версії.

Stellantis продовжить співпрацю з українськими компаніями, що займаються переобладнанням автомобілів: "Реформ", "Автоспецпром", "Техкомплект". Представництво уточнює, що перші дві із зазначених компаній пройшли сертифікацію Stellantis на міжнародному рівні та отримали відповідні сертифікати.

Також планується розвивати напрямок "пікапи", у сегмент яких Stellantis зайшов у 2023 році з моделлю Peugeot Landtrek.

Stellantis в Україні планує розширювати і програми фінансування. Наразі клієнтам пропонуються кредити від кількох банків на умовах першого внеску від 20%, терміну кредитування до 7 років, процентною ставкою від 0,01% річних.

Крім іншого компанія нагадує про програму компенсації 20% вартості фінансування від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) для юросіб під час купівлі в лізинг вантажних автомобілів або електромобілів. Також клієнтам пропонується нова програма компенсації 30% на послуги лізингу від Best Leasing.

"Програму запущено для компаній, що працюють над відновленням постраждалого від війни бізнесу, або для підтримки критичної інфраструктури. Вона діє за підтримки проєкту USAID і поширюється на придбання авто юрособами або ФОП, зокрема компаніями мікробізнесу", - зазначено в пресрелізі.

За даними компанії, в рамках запущеної два роки тому загальноукраїнської програми безоплатного ремонту та обслуговування автомобілів екстрених служб на сьогодні виконано 13 тис. заявок на загальну суму близько 100 млн грн. Усі витрати покриваються офіційним представництвом концерну Stellantis в Україні та офіційними дилерами Peugeot, Citroen та Opel. Уточнюється в повідомленні.

Автоконцерн Stellantis утворено в середині січня 2021 року в результаті злиття PSA Group і Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA).

Як повідомлялося, за даними AUTO-Consulting, "Stellantis Україна" 2023 року посіла четверту сходинку рейтингу найбільших українських операторів ринку легкових авто з часткою 7,1% (після "Тойота Україна", "Рено Україна" та "УкрАВТО") порівняно з п'ятою 2022 року.






Просмотров: 106
Другие новости