Компании

все компании

Кількість договорів за "Зеленою картою" в Україні скоротилася на 8,8%

19 квітня 2024 року, 13:17
Кількість укладених договорів "Зелена картка" у січні-березні 2024 року скоротилася на 8,8% - до 341,2 тис., повідомляється на сайті Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ).

При цьому наголошується, що однією з причин зменшення кількості укладених договорів стала зміна умов перебування транспортних засобів з українською реєстрацією в деяких країнах Європи, що змусило українських водіїв переоформляти свої авто на локальну реєстрацію з використанням послуг іноземних страхових компаній.

Найбільшу кількість укладених договорів міжнародного страхування "Зелена картка" мають СГ "ТАС", "Гардіан", "Княжа Вієнна Іншуранс Груп", "Українська страхова група" та "ПЗУ Україна", при цьому перші три також є лідерами за нарахованою за зазначений звітний період премією.

Згідно з повідомленням, загалом нараховані страхові премії за договорами міжнародного страхування "Зелена картка", укладеними компаніями-членами Бюро, у січні-березні 2024 року зросли на 2,5% порівняно з цим періодом 2023 року - до 1,2 млрд грн.

При цьому сума відшкодувань, сплачених за вимогами, збільшилася на 18,6% - до EUR12,7 млн, тоді як кількість оплачених вимог - на 17,67%, до 3,967 тис.

МТСБУ зазначає також, що якщо раніше страхові сертифікати "Зелена картка" більше оформляли на короткий термін до 3 місяців, то тепер дедалі частіше водії обирають довгострокові або річні договори страхування.

МТСБУ є єдиним об'єднанням страховиків, які здійснюють обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів за шкоду, заподіяну третім особам.

"Зелена картка" - система страхового захисту потерпілих у дорожньо-транспортній пригоді незалежно від країни їхнього місця проживання та країни реєстрації транспортного засобу. "Зелена карта" поширюється на територію 45 країн Європи, Азії та Африки.

Згідно з рішенням, ухваленим Генеральною асамблеєю Ради Бюро міжнародної системи автострахування "Зелена карта" в Люксембурзі в травні 2004 року, Україна з 1 січня 2005 року є повним членом цієї системи.






Просмотров: 87
Другие новости