Компании

все компании

"Каметсталь" освоює виплавку заготовки підвищеної якості

19 квітня 2024 року, 15:25
Завод "Каметсталь" гірничо-металургійної групи "Метінвест", створений на потужностях Дніпровського металургійного комбінату (ДМК, Кам'янське Дніпропетровської обл.), на сортовій машині безперервного лиття заготівлі (МБЛЗ) №1 продовжує роботи з освоєння розливання безперервнолитої заготівлі (БЛЗ) підвищеної якості.

Згідно з прес-релізом, особливість нової технології стопорного розливання полягає в тому, що сталевий струмінь у проміжку між ковшем і кристалізатором захищений занурювальною склянкою. Це оберігає гарячий метал від вторинного окислення, яке негативно впливає на його макроструктуру, і надає заготівлі підвищеної якості, яку вимагають споживачі для деяких особливих замовлень.

При цьому уточнюється, що нова технологія також дає змогу частково замінити сортамент МБЛЗ №2 і таким чином знизити витрати на додаткові перекати на трубозаготівельному стані.

Минулого року на першому етапі на "Каметсталі" було успішно освоєно виробництво безперервнолитої заготовки перерізом 160х160 мм з підвищеними вимогами до хімічного складу і макроструктури зі сталей марок Ст3пс/сп, C72D2, C80D2, 70, Ш2, S355. Ці марки сталі були обрані як "пілотні" в проєкті через їхню особливу затребуваність з боку ключових споживачів продукції підприємства, а також за програмою освоєння нових видів продукції.

"Зараз найдосвідченіші фахівці-сталеплавильники, ремонтники, фахівці технічного управління комбінату, які залучені до цього масштабного проєкту, зосередили першочергову увагу на освоєнні виробництва НЛЗ перерізом 200х200 мм зі сталей марок C72D2, C80D2, C50, S60, S60, S30", - констатується в інформації підприємства.

Серед першочергових завдань - вдосконалення отриманих навичок, підбір оптимальних матеріалів і вогнетривів, нарощування виробництва. Насамперед, шляхом практичних випробувань підбираються оптимальні гранульовані шлакоутворювальні суміші, що забезпечують змащування стінок кристалізаторів і дають змогу уникнути вторинного окислення металу. Також проводиться робота з підвищення стійкості заглибних склянок.

Успішне освоєння технології стопорного розливання безперервнолитої заготовки - це додаткові перспективи для розширення сортаменту сталевої продукції. Минулого року металурги виробили і відвантажили на замовлення українських і зарубіжних споживачів 2218 тонн НЛЗ-160 і 3042 тонни НЛЗ-200 підвищеної якості.

"У 2024 році вже є програма виконання таких замовлень, за якою нарощують обсяги виробництва заготовки за новою технологією і одночасно працюють над розширенням її сортаменту. Це високомаржинальна продукція, що дає змогу підвищити ефективність роботи цеху і підприємства загалом", - наголошується в прес-релізі.

"Каметсталь" створено на базі ПрАТ "Дніпровський коксохімічний завод" (ДКХЗ) і ЦМК ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" (ДМК).

Згідно зі звітом материнської компанії групи "Метінвест" за 2020 рік, Metinvest B.V. (Нідерланди) належало 100% акцій ДКХЗ.




Просмотров: 123
Другие новости