Компании

все компании

В Україні перерахували пенсію вже для 654 тис. працюючих пенсіонерів - Мінсоцполітики

18 квітня 2024 року, 09:04
Автоматичний перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам за стаж, набутий за останні два роки, здійснюється з 1 квітня, згідно із законодавством, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України в середу.

"Розмір пенсії залежить не тільки від розміру заробітної плати, а й від страхового стажу (тобто періоду, протягом якого людина сплачує Єдиний страховий внесок - ЄСВ). Оскільки з часом - коли людина працює - страховий стаж у пенсіонера збільшується, то й розмір пенсії має також збільшуватися. Тому 1 квітня пенсії пенсіонерам, які працюють, перераховують", - ідеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що розмір збільшення пенсії визначається для кожного пенсіонера індивідуально залежно від тривалості страхового стажу та заробітної плати (доходу), з якої обчислюється пенсія.

"Цього року перерахунок пенсій з урахуванням збільшеного стажу відбувся для 654 тис. працюючих пенсіонерів. Це близько 6,2% від їхньої загальної кількості (на 1 січня 2024 року в Україні налічувалося 10,51 млн пенсіонерів). Звертаємо увагу, що виплата підвищених пенсій відбудеться в червні 2024 року (з урахуванням підвищення за квітень і травень). Це пов'язано з тим, що перерахунок можливий після того, як до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату ЄСВ за перший квартал. А такі звіти подаватимуться по травень", - розповіли в Мінсоцполітики.

Як зазначається, особисто звертатися для проведення перерахунку не потрібно: це відбувається автоматично відповідно до даних Державного реєстру застрахованих осіб.




Просмотров: 93
Другие новости