Компании

все компании

Астронавти NASA відремонтують телескоп NICER у відкритому космосі

18 квітня 2024 року, 16:42
Астронавти NASA усунуть пошкодження на теплових екранах бортового телескопа NICER, встановленого на Міжнародній космічній станції (МКС), під час виходу у відкритий космос цього року, повідомляє американське космічне відомство.

"NASA планує відремонтувати NICER (Neutron star Interior Composition Explorer), рентгенівський телескоп на Міжнародній космічній станції, під час виходу у відкритий космос, який відбудеться цьогоріч", - ідеться в повідомленні відомства.

У травні минулого року вчені виявили, що, потрапляючи на прилад, сонячне світло заважає проводити вимірювання рентгенівських променів. На їхню думку, причиною могло стати пошкодження його теплових екранів.

Через пошкодження вченим доводиться проводити більшу частину досліджень у момент, коли між станцією і Сонцем перебуває Земля - у періоди "нічного часу", коли сонячні промені не потрапляють на телескоп.

Після виходу станції з тіні Землі прилад автоматично знижує свою чутливість і спостерігає тільки за об'єктами, які перебувають на великій відстані від Сонця, щоб знизити вплив сонячних променів на роботу апарату.

Клини, які астронавти використовуватимуть для ремонту телескопа, будуть доставлені на станцію під час наступної місії вантажного космічного корабля Cygnus компанії Northrop Grumman до МКС.

NICER запустили до МКС 2017 року, його встановили на одній із транспортно-складських палет поруч із сонячними батареями на правому борту станції. Телескоп досліджує пульсари - нейтронні зірки, що обертаються, чорні діри та інші космічні феномени для вивчення їхньої природи і процесів, а також допомагає вченим збирати нові дані для кращого розуміння матерії і гравітації.






Просмотров: 169
Другие новости