Компании

все компании

Норвегія працює над тим, щоб забезпечити Україну великою кількістю систем Patriot - МЗС

16 квітня 2024 року, 22:38
Під час переговорів міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та глави МЗС Норвегії Еспена Барта Ейде обговорювалося подальше посилення української протиповітряної оборони, повідомили міністри на спільній прес-конференції в понеділок.

"Головною темою переговорів, скажу відверто, були системи ППО. Норвезькі NASAMS надзвичайно позитивно себе зарекомендували в Україні, і ми вдячні за те, що уряд Норвегії докладає зусиль, щоб Україна мала більше таких систем, однак уряд Норвегії також має інструменти та можливості, щоб допомогти нам отримати системи Patriot з інших країн, і ми цю тему теж сьогодні предметно обговорили", - заявив Кулеба.
Ейде зі свого боку зазначив, що Норвегія усвідомлює складність ситуації в Україні, і що ППО є однією з провідних тем.

"Згадали вже NASAMS, і ми також нарощуємо виробництво цих просунутих ракет, але вони виробляються не тільки в Норвегії, є конгломерат країн, які їх виробляють. Ми над цим працює. І також пан Кулеба сказав, що ми з іншими країнами зараз говоримо про те, як ми можемо забезпечити більшу кількість Patriot, тому що ППО - це дуже важливо для того, щоб захистити вашу економіку, енергетичну інфраструктуру, для того щоб захистити ваше населення, і для того щоб підтримати бойовий дух. Зрозуміло, перемогти тільки засобами ППО - цього недостатньо, але це дуже важливий компонент", - наголосив він.
Кулеба зазначив, що відповідні кроки для забезпечення України додатковими засобами ППО буде зроблено найближчим часом.

"Я хочу висловити подяку пану міністру за щиру відданість забезпечити виконання того, про що ми сьогодні говорили щодо надання більшої кількості засобів ППО Україні. У мене немає сумнівів, що Норвегія робить все, що може, з того що я почув сьогодні. Це все не відбувається за один день. Однак, у нас обох є спільне розуміння, що нові батареї ППО мають бути поставлені якомога швидше. І ми вже визначили конкретні кроки, які Норвегія зробить, навіть сьогодні, як сказав мені міністр, щоб у цьому напрямку просунутися", - розповів Кулеба.




Просмотров: 232
Другие новости