Компании

все компании

Імпорт золота в Індію впав до $1,5 млрд

16 квітня 2024 року, 10:36
Індія в березні 2024 року імпортувала золота на $1,533 млрд, ідеться в матеріалах міністерства торгівлі та промисловості країни.Це в 2,2 раза менше, ніж у березні минулого року, і в 4 рази менше, ніж у лютому поточного, коли закупівлі були помітно вищими, ніж зазвичай.

Зростання в лютому могло бути зумовлене очікуваннями підвищеного попиту під час весільного сезону і тим, що продавці та виробники поповнювали запаси напередодні загальних виборів, зазначала раніше аналітик World Gold Council Кавіта Чако. Однак світові ціни на золото в березні зростали, що підірвало споживчий попит в Індії, незважаючи на дисконти на внутрішньому ринку і весільний сезон.

"У період загальних виборів (з квітня по червень) буде підвищена увага до руху золота і готівки, - зазначає Чако. - Попит на прикраси, ймовірно, залишиться стриманим, навіть якщо ціни найближчими місяцями знизяться. Тим часом вищі ціни можуть стимулювати інвестиції у фінансові продукти, прив'язані до золота".

Загалом за I квартал імпорт золота в Індію склав $9,591 млрд, що на 45% більше за результат відповідного періоду минулого року.
За підсумками 2023 року Індія імпортувала майже 744 тонни золота на $42,581 млрд. У натуральному вираженні обсяг зріс на 4%, у вартісному - на 16%.

Індія є одним із найбільших споживачів золота у світі, практично не виробляючи його сама.




Просмотров: 110
Другие новости