Компании

все компании

Долар слабо зміцнюється до євро, єни та фунта

16 квітня 2024 року, 12:26
Долар США незначно зміцнюється до євро, ієни та фунта стерлінгів на торгах у вівторок.
Розрахований ICE індекс DXY, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,06%, ширший WSJ Dollar Index - 0,1%.

DXY тримається на п'ятимісячному максимумі завдяки сильним статданим з економіки США, що змушує трейдерів переглядати терміни пом'якшення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою (ФРС).

Наразі ринок чекає першого зниження ставки Федрезервом лише у вересні, а не в червні, як це було раніше, зазначає Trading Economics.
Роздрібні продажі в США в березні зросли на 0,7% відносно попереднього місяця, повідомило в понеділок міністерство торгівлі країни. Аналітики в середньому прогнозували підвищення на 0,4%.

"Роздрібні продажі в США минулого місяця були сильнішими, ніж очікувалося, і це підтверджує, що стійко високі ціни не заважають споживачам з огляду на позитивну ситуацію на ринку праці та зростання реальних зарплат", - зазначає головний економіст EY-Parthenon Лідія Бусур.

Пара євро/долар за даними на 8:55 кв у вівторок торгується на рівні $1,0619 порівняно з $1,0625 на закриття попередніх торгів.
Курс фунта до долара опустився під час торгів до $1,2437 порівняно з $1,2447 напередодні.

Вартість долара в парі з ієною становить 154,33 ієни проти 154,27 ієни напередодні.
У вівторок трейдери чекають нових сигналів від голови ФРС Джерома Пауелла, який візьме участь у дискусії з главою Банку Канади Тіффом Маклемом на заході у Вашингтоні.




Просмотров: 107
Другие новости