Компании

все компании

Thyssenkrupp скоротить робочі місця і виробничі потужності

12 квітня 2024 року, 20:40
Сталеливарний підрозділ німецької промислової групи Thyssenkrupp планує скоротити робочі місця і урізати виробничі потужності у відповідь на складні ринкові умови.

План оптимізації виробничої мережі, представлений керівництвом компанії, має підвищити рентабельність операцій і конкурентоспроможність бізнесу, йдеться в прес-релізі Thyssenkrupp Steel. Його реалізація призведе до скорочення робочих місць, масштаб якого поки що незрозумілий.

Компанія має намір скоротити сталеливарні потужності до 9-9,5 млн тонн на рік - приблизно такий обсяг вона відвантажує клієнтам в останні три роки. Наразі виробничі потужності Thyssenkrupp Steel становлять близько 11,5 млн тонн на рік.

Згідно з прогнозами компанії, обсяги поставок у майбутньому залишаться на поточному рівні, і це означає, що виробничі потужності, у разі їх збереження в нинішньому обсязі, не будуть використовуватися повністю.

Thyssenkrupp Steel зазначає, що план оптимізації операцій частково пов'язаний з ослабленням економіки Німеччини, однак більшою мірою є відповіддю на довгострокові структурні зміни на європейському ринку у зв'язку зі зростанням вартості енергоносіїв, а також підвищенням конкуренції з боку азіатських сталевиробників.

За даними на 30 вересня кількість співробітників підрозділу становила 26,822 тис.

Thyssenkrupp останніми роками намагається продати сталеливарний бізнес. У листопаді компанія повідомляла, що веде переговори про продаж 50% Thyssenkrupp Steel компанії Energeticky a Prumyslovy Holding, власником якої є чеський мільярдер Деніел Кретинські.

Акції Thyssenkrupp додають у ціні 3,7% на торгах у п'ятницю. З початку поточного року їхня вартість знизилася на 19,5%.






Просмотров: 159
Другие новости