Компании

все компании

У Києві ліквідували 4 нарколабораторії

11 квітня 2024 року, 10:42
Правоохоронці викрили та повідомили про підозру сімом учасникам злочинної групи, які організували роботу чотирьох нарколабораторій із виготовлення амфетаміну та прекурсору фенілнітпропену і збували заборонені речовини на території України та сусідніх країн, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За даними слідства, підозрювані налагодили канал постачання прекурсорів і сильнодіючих лікарських засобів, а також процеси виготовлення та збуту амфетаміну і прекурсорів фенілнітропропену, нітроетану на території всієї країни. Члени наркоугруповання облаштували у квартирах Київської області чотири нарколабораторії, потужності яких давали змогу виготовляти понад 50 кг прекурсорів на місяць. З них у подальшому виготовляли 40 кг амфетаміну. Це забезпечувало фігурантам стабільний дохід у розмірі понад 16 млн грн на місяць", - вказується в повідомленні.

Склад для прекурсорів зловмисники облаштували на роботі одного з учасників групи, який працював на столичному ринку. "Продукцію" підозрювані збували через логістичні компанії, використовуючи вигадані анкетні дані, а також довіреним особам із рук у руки. Гроші отримували на банківські картки, оформлені на інших спільників.

Правоохоронці провели 23 одночасних обшуки в приміщеннях нарколабораторій, на складі, за місцями проживання та в автомобілях підозрюваних.

Вилучено майже 400 л нітроетану, з якого можна було б синтезувати близько 300 кг амфетаміну, 25 кг різноманітних прекурсорів, понад 3 тисячі пігулок МДМА, 430 г амфетаміну, 205 г канабісу, лабораторне обладнання, зброю та набої, два автомобілі своєї злочинної діяльності.

Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин може становити 122 млн грн.

Учасників наркоугруповання затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.




Просмотров: 90
Другие новости