Компании

все компании

Експерти Bank of America очікують підйому цін на мідь

11 квітня 2024 року, 10:00
Експерти Bank of America (BofA) вбачають кризу пропозиції на ринку міді в умовах зростання попиту на метал, що використовується в електромобілях та інших "зелених" сегментах.

"Нестача видобувних проєктів, яку багато обговорювали, стає дедалі серйознішою проблемою для міді. Цей фактор, поряд з інвестиціями в "зелені" технології та підйомом світової економіки, може призвести до зростання вартості міді до $10250 за тонну ($4,65 за фунт) до четвертого кварталу", - йдеться в огляді команди BofA на чолі з Майклом Відмером.

Новий прогноз експертів на 8% вищий за попередній, зазначає Market Watch.

Травневі ф'ючерси на мідь у вівторок на Nymex торгуються на рівні $4,32 за фунт. З початку поточного року ці контракти подорожчали на 11%.

Аналітики BofA також чекають підйому вартості золота.

"Золото залишається одним із наших фаворитів серед металів, і ми очікуємо, що його ціна становитиме в середньому $2500 за унцію до четвертого кварталу і може піднятися до $3000 за унцію до 2025 року, - йдеться в огляді. - Варто відзначити високий попит на золото з боку світових ЦБ і роздрібних покупців у Китаї".

Червневі ф'ючерси на золото на нью-йоркській біржі Comex за даними на 17:20 мск у вівторок подорожчали на 1,3% - до $2381 за унцію. З початку року дорогоцінний метал додав майже 15%.

Експерти BofA позитивно оцінюють перспективи срібла, зазначаючи, що цей метал виграватиме від зниження ставок більше, ніж золото, завдяки попиту на нього в промисловості.

При цьому вони погіршили прогноз для платини на 2025 рік на 20%, зазначивши, що попит на цей дорогоцінний метал значною мірою зумовлений його використанням в автомобілях з двигунами внутрішнього згоряння, які втрачають частку ринку, поступаючись електромобілям.

Ф'ючерси на срібло додають у ціні 2,2% у вівторок, торгуються на рівні $28,405 за унцію, платина подорожчала на 2,5%, до $998,5 за унцію.



По материалам: MarketWatch





Просмотров: 98
Другие новости