Компании

все компании

ЄБРР покриє до 50% ризику за новими кредитами Укргазбанку на EUR50 млн

11 квітня 2024 року, 07:07
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) уклав з державним Укргазбанком нефінансовану угоду про розподіл портфельного ризику обсягом EUR12,5 млн, що дасть змогу видати нове фінансування українському приватному сектору на загальну суму EUR50 млн в умовах триваючої війни.

"Гарантія ЄБРР покриє до 50% кредитного ризику Укргазбанку за новими субкредитами на загальну суму EUR50 млн євро для приватних компаній, що працюють в Україні", - наголошується в прес-релізі банку в середу.

Уточнюється, що угоду було підписано в Києві на полях конференції з реінтеграції ветеранів війни в мирне життя.

Зазначається також, що США нададуть через Спеціальний фонд кризового реагування (СФКР) покриття ризику першої втрати для часткового пом'якшення ризику, пов'язаного з новою угодою.

До 20% кредитів, на які поширюється розподіл ризиків, підуть на підтримку довгострокових інвестицій мікро-, малих і середніх підприємств (ММСП) у "зелені" технології, що відповідають вимогам ЄС, що сприятиме підвищенню конкурентоспроможності українських ММСП на внутрішньому та зовнішніх ринках.

Субпозичальники, що відповідають вимогам, також отримають технічну допомогу та інвестиційні стимули ЄС після завершення своїх інвестиційних проєктів у рамках ініціативи EU4Business. ММСП, активи яких були знищені або втрачені внаслідок війни, зможуть отримати додаткові інвестиційні стимули для відновлення бізнесу від спільної програми ЄБРР та ЄС "Відродження підприємств", що реалізовується в рамках ініціативи EU4Business.

Також у рамках цього проєкту ЄБРР допоможе Укргазбанку в розробці програми підтримки реінтеграції ветеранів для самого банку та його клієнтів. Це включатиме розробку дружньої до ветеранів кадрової політики та практики, більш інклюзивних фінансових послуг, а також заходів фізичної адаптації для ветеранів та інших осіб з обмеженими можливостями та/або травмами. ММСП, які відповідатимуть вимогам, також отримають додаткові інвестиційні стимули від СФКР, що частково компенсують їхні інвестиції, які сприятимуть реінтеграції та фінансовій інклюзії ветеранів війни.

Зазначається, що загальний обсяг нового фінансування, підтриманого ЄБРР за допомогою таких гарантій з початку повномасштабної війни Росії проти України, становив близько EUR900 млн станом на кінець 2023 року.

Укргазбанк п'ятий за розміром і один із 15 системних банків в Україні. Він має загальнонаціональну мережу з 220 відділень і надає послуги близько 1,5 млн фізичних осіб та понад 87 тис. клієнтів у корпоративному та МСП сегментах.

За даними Нацбанку України, на 1 лютого 2024 року Укргазбанк за розміром активів посідав 5-те місце (189,99 млрд грн) серед 63 банків, що діяли в країні.






Просмотров: 111
Другие новости