Компании

все компании

Долар слабо зміцнюється до євро, ринок чекає підсумків засідання ЄЦБ

11 квітня 2024 року, 17:01
Долар США слабо зміцнюється в парі з євро на торгах у четвер, стабільний до фунта стерлінгів і дещо дешевшає до ієни.

Розрахований ICE індекс DXY, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,01%, ширший WSJ Dollar Index - 0,03%.

Трейдери чекають підсумків засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ), які будуть підбиті о 15:15 кв. О 15:45 кв. розпочнеться прес-конференція глави європейського ЦБ Крістін Лагард.

Експерти впевнені, що ЄЦБ не стане змінювати ключові відсоткові ставки на цьому засіданні і чекатимуть нових сигналів від Лагард.

Глава ЄЦБ, ймовірно, зазначить, що останні статдані надали ЄЦБ трохи більше впевненості в досягненні мети з інфляції, однак ця впевненість ще не настільки висока, щоб знижувати ставки в даний момент, йдеться в огляді аналітиків Bank of America.

Пара євро/долар, за даними на 14:55 кв у четвер, торгується на рівні $1,0730 порівняно з $1,0745 на закриття ринку у вівторок.

Курс фунта до долара становить $1,2538 порівняно з $1,2540 напередодні.

Вартість долара в парі з ієною тримається близько максимуму за 34 роки, залишаючись вище позначки в 153 ієни/$1.

За даними на 14:55 кв., курс американської валюти становить 153,04 ієни проти 153,17 ієни на закриття попередньої сесії. Раніше під час торгів курс долара піднімався до 153,29 ієни.

Напередодні долар додав 0,9% у парі з ієною слідом за публікацією статданих, які показали прискорення інфляції в США.

Як стало відомо в середу, споживчі ціни (індекс CPI) у США в березні зросли на 3,5% у річному вираженні після підйому на 3,2% у лютому. Аналітики в середньому прогнозували більш помірне прискорення інфляції - до 3,4%.

Висока інфляція в поєднанні з активним зростанням американської економіки і сильним ринком праці знижує ймовірність швидкого переходу Федеральної резервної системи (ФРС) до пом'якшення грошово-кредитної політики.

Судячи з котирувань ф'ючерсів на рівень базової відсоткової ставки, ймовірність того, що ФРС залишить її на поточному рівні (5,25-5,5%) за підсумками червневого засідання, трейдери оцінюють у 83%, за даними CME FedWatch.

Шанси на те, що ставку буде знижено принаймні на 25 базисних пунктів у липні, оцінюються ринком у 41% проти 80,7% тиждень тому, пише Market Watch.






Просмотров: 146
Другие новости