Компании

все компании

США запустили на орбіту розвідувальний супутник NROL-70

10 квітня 2024 року, 16:23
Ракета важкого класу Delta IV у вівторок стартувала на орбіту із супутником NROL-70 в інтересах Національного управління військово-космічної розвідки США (NRO), повідомила компанія-розробник носія United Launch Alliance (ULA).

Запуск ракети із супутником радіоелектронної розвідки було здійснено з 37-го стартового комплексу на базі американських Космічних сил на мисі Канаверал у Флориді о 12:53 за часом Східного узбережжя США (о 18:53 за Києвом).

Супутник масою понад 5,5 тонни буде виведено на геосинхронну орбіту. Детальні відомості про призначення супутника суворо засекречені за винятком того, що його робота буде зосереджена на перехопленні радіосигналів.

"Корисне навантаження NROL-70 спроектоване, побудоване і буде експлуатуватися NRO для підтримки місії агентства із забезпечення національної безпеки з метою надання розвідувальних даних політичному керівництву США, розвідувальному співтовариству і Міноборони", - зазначено в повідомленні.

ULA є спільним підприємством корпорацій Boeing і Lockheed Martin, що здійснює пуски в інтересах американської розвідувальної спільноти.




Просмотров: 144
Другие новости