Компании

все компании

НАК "Нафтогаз" веде переговори про зберігання газу з німецькою RWE, норвезькою Equinor, французькими TotalEnergies і Engie

10 квітня 2024 року, 12:26
НАК "Нафтогаз України" веде переговори про зберігання газу з німецькою RWE, норвезькою Equinor, французькими TotalEnergies і Engie, повідомив Bloomberg глава групи Олексій Чернишов.

За його словами, час для укладення угод ще є, оскільки найбільші обсяги закачування газу зазвичай припадають на серпень і вересень.

Чернишов також уточнив, що поки жодна іноземна компанія, яка вже зберігає газ в Україні, не відмовилася від своїх рішень, незважаючи на нещодавні російські атаки на газову інфраструктуру.

Компанія продовжує обслуговувати клієнтів і ремонтувати обладнання, пошкоджене внаслідок нещодавніх ракетних обстрілів.

Глава НАК нагадав, що державний енергорегулятор нещодавно поліпшив умови зберігання газу з 1 червня 2024 року. Нові правила включають більш короткі інтервали бронювання потужностей - на місяці, а не на цілий рік, що покращує привабливість українських сховищ для іноземних трейдерів.

Як повідомлялося, 2023 року обсяг газу іноземних трейдерів та енергетичних компаній, закачаного на зберігання в українські ПСГ, сягнув 2,5 млрд куб. м. Цього року "Нафтогаз" розраховує збільшити цей показник до 4 млрд куб. м.




Просмотров: 138
Другие новости