Компании

все компании

Ціни на нафту опускаються, Brent торгується нижче $90 за барель

8 квітня 2024 року, 12:49
Ціни на нафту, які завершили минулий тиждень на максимумах з жовтня, знижуються в понеділок.

Вартість червневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8:10 кв становить $89,91 за барель, що на $1,26 (1,38%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У п'ятницю ці контракти подорожчали на $0,52 (0,6%), до $91,17 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні до цього часу на $1,15 (1,32%), до $85,76 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів збільшилася на $0,32 (0,4%), до $86,91 за барель.

Минулого тижня Brent подорожчала на 4,8%, WTI - на 4,5%.

Трейдери продовжують стежити за геополітичними новинами, з огляду на погрози Ірану відповісти Ізраїлю на удар по іранському консульству в Дамаску. Незважаючи на санкції, Іран є третім за величиною виробником нафти в ОПЕК, зазначає Market Watch.

Тим часом, Армія оборони Ізраїлю в ніч на неділю відвела всі підрозділи з півдня сектору Гази, повідомила The Jerusalem Post. За даними газети, до теперішнього часу на місці залишилася тільки одна ізраїльська армійська бригада, до завдання якої належить забезпечення безпеки коридору, що зв'язує південь Ізраїлю з узбережжям сектору Гази.

"Така поступка, як виведення військ із Гази, жодним чином не є приводом скидати з рахунків загрозу більш прямого конфлікту Ізраїлю з Іраном, - зазначає аналітик Mizuho Bank у Сінгапурі Вішну Варатан. - Волатильність цін на нафту зберігається, і це головним чином пов'язано з геополітикою".



По материалам: MarketWatch


теги: Brent, нафта



Просмотров: 144
Другие новости