Компании

все компании

Посли країн ЄС у понеділок продовжать обговорення обмежень на український аграрний імпорт

8 квітня 2024 року, 12:56

Посли країн Європейського Союзу в понеділок продовжать обговорення введення обмежень на український аграрний імпорт після рішення Польщі та Франції про недостатність раніше досягнутих домовленостей, повідоляє Інтерфакс-Україна з посилаанням на Politico.

Видання зазначає, що думка Євроради про необхідність більш жорстких обмежень практично збігається з позицією Європейського парламенту. Минулого місяця Європарламент ухвалив ініціативу Європейської народної партії, яка впевнена в необхідності посилення обмежень на імпорт і розширення їх на більшу кількість продуктів, зокрема зерно.

Це є перемогою для впливової європейської фермерської асоціації Copa-Cogeca, яка переконала Європейський парламент частково відмовитися від лібералізації торгівлі з Україною.

"Але хоча результат чудовий для лобістської групи та її членів, він поганий не тільки для України, яка залежить від доходів від експорту сільськогосподарської продукції, а й для громадян ЄС, які зіткнуться з вищими цінами на продукти харчування через меншу конкуренцію та пропозицію", - зазначило видання.

Єдиної позиції в Європарламенті досі немає. Дві його найбільші групи - Європейська народна партія і Соціалісти та демократи, готові підписати додаткові обмеження, а інші, включно з "Відновленням Європи" (Renew Europe) і "Зеленими" (Greens), наполягають на затвердженні початкового компромісу.


теги: ЄС



Просмотров: 170
Другие новости