Компании

все компании

Молдова обмежує експорт із Придністров'я товарів подвійного призначення - Серебрян

8 квітня 2024 року, 09:07
Віце-прем'єр Молдови з реінтеграції Олег Серебрян підтвердив, що Кишинів обмежує експорт із Придністровського регіону товарів подвійного призначення.

Так він пояснив журналістам причини обмеження експорту тираспольського заводу "Електромаш".

"Ця проблема стосується не реінтеграції, а безпеки, пов'язана з продукцією підприємства і напрямками її експорту. Питання перебуває в компетенції комісії, яка займається товарами подвійного призначення. Така сама ситуація і з компаніями з правого берега Дністра. Продукція, що експортується деякими компаніями і з правого, і з лівого берегів Дністра, може бути визнана як "товари подвійного призначення", тобто її можуть використовувати у військових або близьких до того цілях. На експорт таких товарів у певні напрямки існує заборона", - сказав Серебрян.

"Ми поговорили з директором компанії, і робимо все можливе, щоб скорегувати напрямки", - зазначив він.

Влада Придністров'я оголосила, що тираспольський завод "Електромаш" з 1 квітня пішов у вимушений простій, а "600 працівників залишаються без засобів до існування". Тираспольська адміністрація поклала провину за зупинку підприємства регіону на владу Молдови, яка "блокує експорт заводу".

Підприємство займається виробництвом електричних машин змінного струму вибухозахищеного і загальнопромислового виконань для приводу насосного, вентиляційного та інших видів обладнання, призначеного для вугільної, хімічної, нафтової, газової, гірничорудної, металургійної та інших галузей промисловості, а також енергетики. Продукцію поставляли більш ніж у 40 країн світу.






Просмотров: 114
Другие новости