Компании

все компании

Євросоюз має намір виділити Вірменії гранти на EUR270 млн

6 квітня 2024 року, 16:19
Євросоюз протягом чотирьох років надасть Вірменії грантову підтримку в розмірі EUR270 млн, заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Ми надамо Вірменії грантову підтримку в розмірі EUR270 млн протягом майбутніх чотирьох років. Наша сьогоднішня зустріч стосується перспектив розвитку Вірменії, зміцнення її стабільності, розвитку підприємництва", - сказала фон дер Ляєн на брифінгу перед початком переговорів у п'ятницю в Брюсселі з прем'єром Вірменії Ніколом Пашиняном і держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

За її словами, ЄС здійснить інвестиції у сферу ядерної та відновлюваної енергетики Вірменії, транскордонні транспортні проєкти, авіасполучення. "Це сприяння ґрунтується на пакеті ЄС, у рамках якого зібрано EUR500 млн. Будемо мати також новий пакет, для чого ми створили новий координаційний майданчик, щоб прискорити процеси та зробити інвестиції ефективнішими", - зазначила вона.

Фон дер Ляєн також привітала позицію Вірменії щодо підтримки дій, які не дають змоги обхід західних санкцій проти Росії. "Це показує, що ЄС і Вірменія ґрунтуються на спільних цінностях", - сказала глава Єврокомісії.

Пашинян, зі свого боку, заявив про спільні з ЄС цінності. "Ми підтверджуємо наші спільні цінності. Ми обговоримо сьогодні зусилля Вірменії щодо зміцнення демократичних інститутів, прав людини. Вірменія підтверджує також прихильність реформувати судову систему", - сказав прем'єр Вірменії.

Він також заявив, що Єреван прихильний до врегулювання відносин з Азербайджаном і проведення делімітації держкордону на основі поваги територіальної цілісності.






Просмотров: 214
Другие новости