Компании

все компании

"Каметсталь" виготовив 2957 вагонних осей на замовлення вітчизняних заводів

5 квітня 2024 року, 12:51
Завод "Каметсталь" гірничо-металургійної групи "Метінвест", створений на потужностях Дніпровського металургійного комбінату (ДМК, Кам'янське Дніпропетровської обл.), у березні виготовив перші у 2024 році 2957 вагонних осей на замовлення вагонобудівних підприємств України.


Згідно з пресрелізом, осепрокатний стан "Каметсталі" продовжує працювати в умовах воєнного стану і виконувати оперативні завдання з виробництва осей на замовлення вітчизняних споживачів. Минулого року було вироблено і відвантажено понад 3500 тонн вагонних осей.

Перспективні плани збільшення обсягів виробництва на цьому унікальному обладнанні були зруйновані у 2022 році через повномасштабне російське вторгнення. Зараз фахівці комбінату використовують альтернативні можливості отримання сталевої заготовки для виробництва осей, яка раніше надходила з "Азовсталі".

Наприкінці березня прокатники завершили перший етап програми з виробництва осей для замовників. Виготовили понад 1600 тонн цієї продукції для будівництва вітчизняних вагонів і піввагонів, для українських залізниць. Ця рентабельна продукція важлива для ефективної роботи підприємства і водночас необхідна для відновлення українського залізничного парку.

"Нагадаємо, осепрокатний стан "Каметсталі" - це єдиний у світі стан, на якому осі виробляють методом поперечно-гвинтової прокатки. За довоєнних часів осі "Каметсталі" постачалися замовникам з України, Європи та Північної Америки", - констатується в прес-релізі.

"Каметсталь" створено на базі ПрАТ "Дніпровський коксохімічний завод" (ДКХЗ) і ЦМК ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" (ДМК).

Згідно зі звітом материнської компанії групи "Метінвест" за 2020 рік, Metinvest B.V. (Нідерланди) належало 100% акцій ДКХЗ.




Просмотров: 141
Другие новости