Компании

все компании

Фондові індекси АТР падають у п'ятницю слідом за Уолл-стріт

5 квітня 2024 року, 12:33
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону падають у п'ятницю слідом за Уолл-стріт у зв'язку зі зростаючою невизначеністю щодо перспектив грошово-кредитної політики в США.

Біржі материкового Китаю закриті (Фестиваль Цин Мін).

Президент Федерального резервного банку (ФРБ) Міннеаполіса Ніл Кашкарі заявив напередодні, що очікує лише двох знижень ставки американським ЦБ у 2024 році. Він додав, що прогрес у сповільненні інфляції в США зупинився, і цілком можливо, що Федрезерв узагалі не пом'якшуватиме грошово-кредитну політику цього року, якщо такий тренд продовжиться.

Президент ФРБ Річмонда Томас Баркін, який виступав на заході у Вірджинії, також дав зрозуміти, що не хотів би поспішати з пом'якшенням політики.

Тиск на фондові ринки також чинить посилення геополітичної напруженості, трейдери побоюються розростання конфлікту між Ізраїлем та Іраном.

"Прямий конфлікт між Ізраїлем та Іраном, ймовірно, призведе до обмеження поставок нафти з Близького Сходу, - зазначає аналітик Miller Tabak + Co. Метт Мелі. - Поки що такої проблеми немає, але вона може утворитися дуже швидко".

Японський фондовий індекс Nikkei 225 втрачає 2,2% під час торгів. Різко дешевшають акції Tokyo Electron (-5,6%), Keyence Corp. (-4,9%), Advantest (-4,7%), SoftBank Group (-3%).

Споживчі витрати в Японії в лютому зросли на 1,4% порівняно з попереднім місяцем після падіння на 2,1% у січні. Показник зменшився на 0,5% у річному вираженні, проте темпи зниження істотно сповільнилися порівняно з 6,3% місяцем раніше.

Гонконгський індекс Hang Seng втрачає 0,3%. Вартість акцій Wuxi AppTech опустилася на 6,1%, Wuxi Biologics - на 5%, Country Garden Services - на 4,5%, Sunny Optical Technology - на 3,8%, Alibaba Health - на 4%.

Південнокорейський KOSPI втрачає 1,1%.

Папери Samsung Electronics подешевшали на 1,5%, SK Hynix - на 3%, LG Energy Solution - на 0,5%, Samsung SDI - на 4,6%.

Австралійський фондовий індекс S&P/ASX 200 опустився в п'ятницю на 0,6%. Акції BHP Group подешевшали на 0,9%, Fortescue Metals - на 2,4%, Rio Tinto - на 1%, Pilbara Minerals - на 1,3%.

Обсяг австралійського експорту в лютому знизився на 2,2%, до мінімуму за 4 місяці, головним чином, у зв'язку зі скороченням поставок корисних копалин. Обсяг імпорту підскочив на 4,8%, до максимуму за 5 місяців.




Просмотров: 149
Другие новости