Компании

все компании

Землетрус на Тайвані спричинив численні пошкодження об'єктів інфраструктури та міжнародного аеропорту

4 квітня 2024 року, 16:50
Землетрус на Тайвані, що стався напередодні, і афтершоки, які відбулися після нього, спричинили численні зсуви ґрунту та пошкодили автомобільні й залізні дороги, мости й тунелі. Крім того, пошкоджень зазнали будівля тайванського парламенту в Тайбеї і тайванський міжнародний аеропорт Таоюань, повідомили західні ЗМІ.

За даними агентства Associated Press, поширеними в четвер, землетрус забрав життя дев'яти осіб, ще понад тисячу постраждали. Четверо людей загинули в національному парку Тароко, де проходить один із найпопулярніших туристичних маршрутів.

Щонайменше 1011 осіб дістали травми.

Рятувальники продовжують пошуково-рятувальні роботи, зокрема, в місті Хуалянь, і намагаються запобігти руйнуванню пошкоджених під час землетрусу будівель. Як зазначає газета The Guardian, близько ста осіб могли опинитися заблокованими в гірничодобувних районах Тайваню і в національному парку Тароко.

Мер Хуаляня повідомив, що в місті пошкоджено 48 житлових будинків. Порушено електро- і водопостачання.

Після землетрусу в одній з університетських лабораторій Хуаляня почалася пожежа. Пожежникам знадобилося 13 годин, щоб загасити її.

З моменту землетрусу зафіксували понад 50 поштовхів. Очікується, що в найближчі чотири дні можуть статися нові поштовхи магнітудою від 6,5 до 7.

Напередодні біля узбережжя тайванського повіту Хуалянь о 07:58 за місцевим часом (02:58 мск) на глибині 12 км стався землетрус магнітудою 7,3. За першим поштовхом послідували кілька афтершоків магнітудою до шести.

Геологічна служба США оцінила магнітуду землетрусу в 7,4.

Землетрус став найпотужнішим на Тайвані за останні 25 років.

У вересні 1999 року на острові стався землетрус магнітудою 7,7, унаслідок якого загинули 2,4 тис. осіб, ще близько 100 тис. постраждали.



По материалам: Associated Press





Просмотров: 189
Другие новости