Компании

все компании

Ціни на золото знову досягли рекорду

4 квітня 2024 року, 09:00
Підвищувальна динаміка на світовому ринку золота зберігається, і ціни продовжують оновлювати історичні максимуми.

Котирування червневих контрактів на золото на нью-йоркській біржі Comex під час торгів у середу зросли на 0,6% - до $2294,5 за унцію.

У березні дорогоцінний метал додав у ціні 8,9%, а за підсумками всього першого кварталу подорожчав на 8%. З початку поточного року приріст становить 10,5%.

Старший ринковий аналітик Pepperstone Майкл Браун вважає, що зростаюча геополітична напруженість на Близькому Сході, ймовірно, сприяла підйому попиту на золото, пише The Wall Street Journal. Крім того, підтримку ринку надають очікування, що Федеральна резервна система перейде до зниження відсоткових ставок уже цього року, хоча ймовірний час першого такого кроку переноситься, за прогнозами аналітиків, на липень.

Незважаючи на падіння на ринках акцій і облігацій, золото за останні п'ять днів подорожчало на 3,5%.

"Золото продовжує кидати виклик гравітації, - зазначає аналітик брокерської компанії XM Ахіллеас Георгопулос. - Воно демонструє безпрецедентну силу і здатне зростати за будь-якого ринкового сценарію".

За його словами, зниження курсу долара могло стати "фактором руху вгору у вівторок, але золото зростало навіть у дні, коли долар був позитивним". "Це ще одна ознака того, що в гру втягнуті інші сили, як-от сильний купівельний апетит з боку низки держав, які намагаються диверсифікувати свої доларові активи", - вважає експерт.






Просмотров: 125
Другие новости